Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Μάλλον έχει ελάχιστο έρεισμα στο μικρό ποίμνιό του...


Κύριε Διευθυντά του ιστότοπου Kythera news
Σας ευχαριστώ θερμά για την δημοσίευση της «απάντησης» του κ. Αριστείδη Δασκαλάκη στο κείμενό μου για τον μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ, το οποίο φιλοξενήσατε προ ημερών στον έγκριτο ιστότοπό σας. 
Είναι πραγματικά ένα απολαυστικό κείμενο αυτό του κ. Α. Δασκαλάκη, αλλά δεν καταδέχομαι να απαντήσω. 
Ό,τι γράφει, στην πραγματικότητα αποκαλύπτει με ποιους έχει σχέση ο Κυθήρων Σεραφείμ. Πάντως όχι με την Εκκλησία της Ελλάδος, στην οποία ανήκει. 
Το μόνο άξιο σχολιασμού είναι αυτό που γράφει ο κ. Δασκαλάκης για σας, για τους ντόπιους, που αποτελείτε το ποίμνιο του Κυθήρων Σεραφείμ: 
«Λυπηρό δε, που δεν διαπίστωσα κυθηραϊκές φωνές προστασίας του επισκόπου, πλην ελαχίστων. Αντί να αντιδράσουν σαν μια γροθιά οι πιστοί της επισκοπής καθότι ο επίσκοπός τους έχει στοχοποιηθεί από σκοτεινά κέντρα, τηρούν σιγή ιχθύος. Ας συνετιστεί ο λαός των νήσων και ας φρίξει μπροστά στα λόγια “ἰδοὺ ἀφίεται ὑμῖν ὁ οἶκος ὑμῶν ἔρημος». 
Αν έχουν έτσι τα πράγματα, όπως τα λέει ο κ. Δασκαλάκης, τότε ο μητροπολίτης σας μάλλον έχει ελάχιστο έρεισμα στο μικρό ποίμνιό του. Δεν πιστεύω ότι οι κάτοικοι των Κυθήρων δεν θα υποστήριζαν το δίκαιο. Προφανώς κάτι …περίεργο βλέπουν στη στάση του δεσπότη τους και παίρνουν τις δέουσες αποστάσεις. 
Τέλος, δεν είδα κανένα ενθουσιασμό από τους ντόπιους για το …ευφάνταστο «θαύμα» που «αποκάλυψε» ο κληρικός της Μητροπόλεως Παύλος Καλλίκας (16.4.2022). 
Ευτυχώς που οι Άγιοι είναι ζωντανοί και δεν έχουν ανάγκη …γλαφυρούς κληρικούς, γεμάτους φτηνό διδακτισμό, για να υπάρξουν ανάμεσά μας. 
Μετά τιμής 
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails