Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΙΣΙΔΩΡΩΝ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ ΩΣ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Στην ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου 12 Μαΐου 2021, δηλαδή πριν ένα χρόνο, σημειώνεται ότι η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε, μεταξύ άλλων «να ενεργήσει τα δέοντα και προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την περίπτωση Ιερού Παρεκκλησίου Αυτής, όπου παρατηρούνται και κατά κόρον προβάλλονται άτοπες λειτουργικές συνήθειες και πρωτόγνωρες τελετουργικές αυθαιρεσίες». 
Είναι γνωστό ότι το Παρεκκλήσιο αυτό είναι οι Άγιοι Ισίδωροι στο Λυκαβηττό, που απασχολούν εδώ και καιρό την κοινή γνώμη, αλλά ιδιαιτέρως αυτές τις μέρες, μετά και τις καταγγελίες του μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου ότι πρόκειται για «απάτη ολκής». 
Ο Αργολίδος Νεκτάριος – και μαζί του και ο Τύπος - εστιάζει στην υπόθεση των «θαυμάτων» που υποτίθεται ότι κάνει ο εγκέφαλος της υπόθεσης των Αγίων Ισιδώρων Δημήτριος Λουπασάκης. Όμως, αυτή η ιστορία έχει πολλές παραμέτρους. 
Μία από αυτές είναι αυτό που λέει η Δ.Ι.Σ.: «παρατηρούνται και κατά κόρον προβάλλονται άτοπες λειτουργικές συνήθειες και πρωτόγνωρες τελετουργικές αυθαιρεσίες». 
Πρόκειται, λοιπόν, για μια αλλοίωση της θείας λατρείας, η οποία συντελείται, προφανώς, χάριν τηλοψίας, αφού όλες οι ακολουθίες μεταδίδονται από το κανάλι των Αγίων Ισιδώρων στο youtube και μάλιστα με άρτιο συνεργείο, όχι απλώς με μια κάμερα. 
Εδώ επιστρατεύεται η αλάνθαστη συνταγή: «Όσο πιο πολύ με βλέπουν – και μάλιστα σε καθημερινή βάση – τόσο εδραιώνομαι στο σπίτι τους, αλλά και στη ζωή τους γενικότερα». Υπάρχει κάτι ανάλογο τηλεοπτικό, από πλευράς Εκκλησίας, σε αυτήν την συχνότητα; Φυσικά όχι. Για να μη θέσουμε το ερώτημα των οικονομικών παραμέτρων μιας τέτοιας καθημερινής τηλεοπτικής κάλυψης… 
Από την άλλη, ο κληρικός Δημήτριος Λουπασάκης, ενώ είναι έγγαμος – αλήθεια που έχει …εξαφανιστεί η πρεσβυτέρα του; - έχει «συνοδεία» νέων ανθρώπων, ρασοφορούντων, κάποιοι από τους οποίους έχουν και μοναχική κουρά. Για να μη θυμηθούμε την επεισοδιακή κουρά πνευματικού του τέκνου στην Μονή Πετράκη, που δεν ολοκληρώθηκε! 
Πώς, λοιπόν, ένας έγγαμος κληρικός συμπεριφέρεται σαν «ηγούμενος»; 
Ακόμα, πώς έχει εισχωρήσει και στην showbiz και εκπομπές όπως των Roomies στο megatv, κάνουν τεράστια διαφήμιση στους Αγίους Ισιδώρους;

   

Άσε που ένας «πατήρ» Ραφαήλ κάνει και show μαγειρικής σε σχετικές εκπομπές στο youtube. 
Κάμποσες είναι και οι αυθαιρεσίες στον περιβάλλοντα χώρο των Αγίων Ισιδώρων, αλλά τόσο η ναοδομία όσο και η πολεοδομία άφαντες… 
Εννοείται ότι υπάρχει site, βγαίνει μηνιαίο περιοδικό, υπάρχει ικανή διαφήμιση από celebrities και πολλά άλλα, που συντηρούν καλά την όλη κατάσταση. 
Πρόκειται για ένα απίστευτο δίκτυο, το Λουπασάκειο, που ξεφυτρώνει από παντού. Λερναία ύδρα! Επομένως, δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί πλέον από την Διοικούσα Εκκλησία. 
Ο Λουπασάκης είναι μια τραγική κληρονομιά του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο οποίος – είναι γνωστό - αρεσκόταν στο μπούγιο και στα πυροτεχνήματα…

1 σχόλιο:

jean alatzo είπε...

Ακριβολογείτε,επί γεγονότων και επί προσώπων ,έστω και τεθνεώτων.

Related Posts with Thumbnails