Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Παρουσίαση βιβλίου για τον μακαριστό Ηγούμενο της Μονής Πετράκη Συμεών Κοροβέση στην Κερατέα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαϊου 2022 η παρουσίαση βιβλίου του αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Αγγελή για τον Συμεών Κοροβέση τον εκ Κερατέας Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ασωμάτων - Πετράκη. 
Την εκδήλωση που υλοποιήθηκε από την Κοινότητα Κερατέας, τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και την ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ, τίμησε πλήθος κόσμου παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. 
Η παρουσίαση έγινε στην πλατεία Αγίου Χαραλάμπους, απέναντι από το ναό του Αγ. Χαραλάμπους που αποτελεί το Μετόχι της Ι. Μονής Ασωμάτων – Πετράκη και μπροστά από το ιστορικό κτίριο που χτίστηκε το 1882 από τον Δήμαρχο Π. Δροσόπουλο και στεγάζει το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Κερατέας. 
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αρχιμ. Μιχαήλ Λιούμης. 


Το βιβλίο παρουσίασαν οι: Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Κιούσης, Ηγουμενοσύμβουλος της Ι. Μονής Ασωμάτων Πετράκη, Γεώργιος Πάλλης - Επίκουρος Καθηγητής Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης στο τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Φιλόλογος – Θεολόγος και συγγραφέας Χρίστος Ρώμας και ο συγγραφέας του βιβλίου αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Αγγελής. 
Την παρουσίαση πλαισίωσαν τρεις εκθέσεις. 
Έκθεση με κειμήλια αυτής της περιόδου που σχετίζονται με τον Συμεών Κοροβέση από το κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μονής Ασωμάτων – Πετράκη καθώς και κειμήλια από την Κερατέα, έκθεση με 7 έργα του ζωγράφου Γιώργου Αγγελή τα οποία σχετίζονται με τον Συμεών Κοροβέση και το Μετόχι της Μονής στην Κερατέα και έκθεση της εικαστικού Πηγής Ζερβουδάκη με θέμα "Ασώματοι-πέτρα. Αττικής Ορυκτοί Ουρανοί".
Δείτε παρουσίαση του βιβλίου σε παλαιότερη ανάρτησή μας εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails