Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

ΜΑΤΑΙΟΣ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑ

Ο Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας Ηλίας Β'
και ο Γρηγόριος Αλφέγιεφ (νυν μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων) 


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Διαβάζοντας την – άλλη μία – συνέντευξη του μητροπολίτου Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα στο γνωστό …πρακτορείο, μου ήρθε αυθόρμητα στο νου το περίφημο χωρίο από την Επιστολή του Ιακώβου: «Ει τις δοκεί θρήσκος είναι εν υμίν μη χαλιναγωγών γλώσσαν αυτού, αλλ' απατών καρδίαν αυτού, τούτου μάταιος η θρησκεία». 
Ολισθαίνοντας αχαλίνωτα, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας λέει πράγματα ανυπόστατα, ανακριβέστατα, έως και ψευδέστατα. 
Στέκομαι – ελλείψει χρόνου – μόνο σε όσα είπε για την Εκκλησία της Γεωργίας και για την εισβολή της Ρωσικής Εκκλησίας στο κανονικό έδαφος της Γεωργίας. 
«Η Ρωσική Εκκλησία έχει επανειλημμένως δηλώσει, ακόμη και διά αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου, ότι αναγνωρίζει τις προαναφερθείσες περιοχές ως κανονικό έδαφος της Εκκλησίας της Γεωργίας», είπε ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ. 
Και οι επιστολές του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλίας προς τον Μόσχας Κύριλλο για συστηματικές ενέργειες εισπήδησης πώς εξηγούνται; Έδωσε ποτέ καμία εξήγηση η Εκκλησία σας; Προφανώς όχι. Αυτά τα λέτε στα …πρακτορεία σας για λαϊκή κατανάλωση. 
Και μετά μας είπατε: «Αναγνωρίζουμε ανεπιφύλακτα και το παλαιό αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Γεωργίας, το οποίο έλαβε από το Πατριαρχείο Αντιοχείας και όχι από την Κωνσταντινούπολη, όπως τον τελευταίο καιρό άρχισαν να λένε οι οπαδοί του Φαναρίου». 
Αναγνωρίζετε το «παλαιό αυτοκέφαλο» από την Αντιόχεια τόσο πολύ που το καταργήσατε αντικανονικότατα το 1811 για να κάνετε τη Γεωργία επαρχία σας! Και ήλθε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μετά από σχετικό αίτημα φυσικά, να δώσει την οριστική λύση και να χορηγήσει την Αυτοκεφαλία το 1990. 

Η παράδοση του Τόμου της ανεξαρτησίας και πατριαρχίας στην Εκκλησία της Γεωργίας, 
στις 23 Μαρτίου 1990, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Δημήτριο. 
Φωτογραφία: Νικόλαος Μαγγίνας 

Το ότι ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας πήγε στο Φανάρι και παρέλαβε πανηγυρικά τον τόμο της Αυτοκεφαλίας από τον μακαριστό Οικουμενικό Πατριάρχη Δημήτριο, είναι κάτι που «τον τελευταίο καιρό άρχισαν να λένε οι οπαδοί του Φαναρίου»;
Άγιε Βολοκολάμσκ, βλέπω το τέλος σας και γρήγορα! Μου θυμίζετε το των Παροιμιών: «ύπαρξις επισπουδαζομένη μετά ανομίας ελάσσων γίνεται». Κρίμα που εσείς δεν μπορείτε να το δείτε διότι κοροϊδεύετε και τον ίδιο σας τον εαυτό. Ως ανήρ θυμώδης παρασκευάζετε μάχας! Ανοίξτε τα μάτια σας, όμως! Εις αέρα δέρετε!

1 σχόλιο:

Kyriakos Papadopoulos είπε...

Αγαπητέ κ. Ανδριόπουλε: είδατε το ντοκιμανταίρ του Ναβάλνι, για τον Πούτιν και την ομάδα του; Αν όχι, πρέπει να το δείτε: θα σας απαντηθούν όλα τα ερωτήματα, για την συμπεριφορά του Πατριαρχείου Μόσχας ``και πασών των Ρωσιών'', που δεν είναι παρά ένα δεκανίκι σε μια μαφιόζικη ομάδα, που όμοιά της δεν έχει ξαναδεί ο πλανήτης! Μου προξενεί εντύπωση, ότι οι Ρώσοι μιλούν για ``άδειες εκκλησίες'' στην Πόλη (κάθε άλλο: το εκκλησίασμα είναι, πολλές φορές, πολυπληθέστερο από εκκλησιάσματα σε ευρωπαϊκές χώρες!), ενώ δεν υπάρχει σοβαρός Ρώσος που να στέκεται (σαδιστικά!) όρθιος, στις εκκλησίες της Ρωσίας. Οι εκκλησίες τους είναι άδειες, αν αναλογιστούμε τον πληθυσμό αυτής της χώρας... Με εντυπωσιάζει που ΟΛΟΙ οι Ρώσοι που έχω συναντήσει κατηγορούν την ``Ρωσική Εκκλησία'' (έτσι την αποκαλούν), για σαδισμό. Όταν έρχονται σε δικές μας εκκλησίες, κάθονται, αναπαύονται και το ευχαριστιούνται! Βέβαια, δεν είναι μόνο η ορθοστασία, στην Ρωσία...ένα μικρό παράδειγμα δίνουμε. Η εκκλησιαστική μουσική στις ακολουθίες τους έχει εκφυλιστεί: ακούσατε αυτά τα χορωδιακά εκτρώματα, στην ακολουθία των Θεοφανίων, στις 19/1, στον ναό του Σωτήρος; Έχουν ξεφύγει! Υποπτεύομαι ότι πίσω από αυτές τις καινοτομίες βρίσκεται ο ``συνθέτης''Ιλαρίωνας...Είναι και άλλα πολλά που θα μπορούσε να πει κανείς, για την κατάντια της ρωσικής Χριστιανοσύνης, αλλά καλύτερα να τα δει κανείς ιδίοις όμμασι, για να μην μας χαρακτηρίσει προκατειημμένους. Υ.Γ. Γνωρίζετε τον καθηγητή Αλεξέι Οσίποφ, της εκκλησιαστικής ακαδημίας του πατριαρχείου Μόσχας; Θα ήταν σημαντικό να γράφατε γι' αυτόν, και για το πώς δημιουργεί τις επόμενες γενεές φανατισμένων εθνικιστών Ρώσων ιερέων: https://www.youtube.com/watch?v=j20hdEImbOs Καμαρώστε τον...

Related Posts with Thumbnails