Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)


Δύο ξεχωριστές διαδικτυακές εκδηλώσεις απολαύσαμε κατά το εορταστικό διήμερο της Πρωτοχρονιάς 2021 από το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου "Αληθώς", που εδρεύει στο Μπανάτο της Ζακύνθου και επιμελείται ο ποιητής π. Παναγιώτης Καποδίστριας.  Διαδικτυακές και μόνο, δεδομένου ότι οι απαγορεύσεις -χάριν της κοινής υγείας- συνεχίζονται έναντι του Covid-19. 

Η πρώτη έκανε πρεμιέρα την παραμονή της πρωτοχρονιάς, 31.12.2020, στις 7 το βράδυ. Πρόκειται για Ψηφιακή Έκθεση Χαρακτικών Έργων της ΑΡΙΑΣ ΚΟΜΙΑΝΟΥ, διάσημης και αξιομνημόνευτης Καλλιτέχνιδος του Νέου Ελληνισμού. Η παρουσιαζόμενη έκθεση έλαβε χώραν καθ΄όλο το περασμένο καλοκαίρι στην έδρα του "Αληθώς", στο πλαίσιο της συμπλήρωσης πενταετίας από τον θάνατό της (+2015).

Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο που φιλοτέχνησε - κυριολεκτικώς! - ο καλλιτέχνης Ιωάννης - Πορφύριος Καποδίστριας. 


Απόψε, Πρωτοχρονιά του 2021, εορτάσαμε ψηφιακά την είσοδό μας στο Νέο Έτος, με μια μικρή Συναυλία του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς", η οποία περιλάμβανε ορισμένα ψάλματα και ζακυνθινά κάλαντα από πέντε μουσικούς: Τον Δημήτρη Παπαδάτο και τους συνεργάτες του Θοδωρή Λειβαδά, Διονύσιο Πόθο, Δημήτριο Πέττα και Λεωνίδα Πέττα. 
Η 15λεπτη αυτή Συναυλία πραγματοποιήθηκε στον Ναό της Παναγούλας, στο Μπανάτο Ζακύνθου, δίχως την παρουσία κοινού, εξαιτίας του κορωνοϊού. 
Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails