Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟ ΣΗΜΕΡΑ ATHENAEUM (ΒΙΝΤΕΟ)


Βανδαλισμούς και κλοπές στο κτίριο του Διεθνούς Κέντρου και το Ωδείο Athenaeum επί της οδού Αδριανού στο Θησείο είδαμε πρόσφατα. Μια πραγματικά θλιβερή και καταδικαστέα πράξη. 
Θυμίζουμε, με τα βίντεο που ακολουθούν, μουσικές στιγμές μας στο Athenaeum και το υπέροχο κελάρι του, με την ευχή να τις ξαναζήσουμε!
Mια μουσική βραδιά με την Δάφνη Πανουργιά στο τραγούδι, τον Γιώργο Καλκάνη στο πιάνο και τους Μιχάλη και Χρήστο Καλκάνη στο κοντραμπάσσο και στο κλαρινέτο. 
Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015 στο Κελάρι του Athenaeum. 
Μουσικές περιπλανήσεις από τον Κουρτ Βάιλ στον Ζωρζ Μπρασένς, από την Λένα Πλάτωνος στον Βασίλη Τσιτσάνη, και από την Τζόνι Μίτσελ στον Μάνο Χατζιδάκι.

    

Την Παρασκευή 16 Μαϊου 2014 ο Γιώργος Καλκάνης και η Δάφνη Πανουργιά παρουσίασαν στο Κελλάρι του ATHENAEUM ένα γοητευτικό μουσικό ταξίδι με τα ασπρόμαυρα πλήκτρα του πιάνου και δύο φωνές. Μουσικές περιπλανήσεις από την κλασσική μουσική, τα Μικρασιατικά και έντεχνα ελληνικά τραγούδια ως τη ροκ και τη τζαζ. 
Απ' αυτό το μουσικό πρόγραμμα παρουσιάζουμε ένα μέρος του στο βίντεο που ακολουθεί.
Ακούγονται τραγούδια - "διακριτικές σχέσεις διεθνούς ρεπερτορίου" όπως: Canzone del mal di luna, Youkali, Margot, Hijo de la luna, Bachiana, αλλά και τα Χατζιδακικά: Λιανοτράγουδα, Τραγούδι του δρόμου, Η Μαριάνθη των Ανέμων, Ο εφιάλτης της Περσεφόνης κ.α.

   

Το ποίημα "Ο γέρος" του Κ.Π. Καβάφη σε μουσική Διονύση Μπουκουβάλα. 
Ερμηνεία: Δάφνη Πανουργιά 
Πιάνο: Διονύσης Μπουκουβάλας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails