Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΔΑΜΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΟΥΙΤΑ


Ο Γιώργος Αδάμης, που αναχώρησε χθες ξαφνικά για τ' άστρα, άφησε το τελευταίο μουσικό αποτύπωμά του σ΄ ένα έργο συλλογικό και χριστουγεννιάτικο. 
Μικρή Χριστουγεννιάτικη Σουίτα 2020- ή όλα αλλιώς! 
Η Σουίτα, όπως μας πληροφορούν οι συντελεστές του έργου, "αποτελεί μια εξ αποστάσεως μουσική σκυταλοδρομία που ξεκίνησε την 1η και ολοκληρώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2020. Ο στόχος ήταν η δημιουργία ενός σπονδυλωτού έργου του οποίου τα μέρη θα ακουμπούσαν – λιγότερο ή περισσότερο - το ένα στο άλλο. Κάτι σαν το παιχνίδι μιας σπονδυλωτής ιστορίας ή σαν τα Cadavres Exquis των Σουρρεαλιστών. Αφορμή οι σκέψεις γύρω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που όλοι βιώνουμε λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, οι συζητήσεις που μας περιβάλλουν από παντού για τα «κλειστά Χριστούγεννα του 2020», και η ανάγκη να συναντηθούμε μουσικά".
Η Σοφία Καμαγιάννη, που συμμετείχε στο έργο, έγραψε: "Ο Γιώργος Αδάμης είχε κληρωθεί να είναι ο πρώτος στο "παιχνίδι" μας. "Οι τρεις μάγοι" του έμειναν εδώ μαζί μας, να μας τον θυμίζουν, εκείνος ακολούθησε το αστέρι εκεί ψηλά...". 
Οι συντελεστές του έργου είναι:
(0.00") Γιώργος Αδάμης – Οι τρεις μάγοι 
(2.51") Ορέστης Χατζηνάκης – Το άστρο 
(4.51") Δώρα Παναγοπούλου – Ύμνοι 
(8.11") Tim Ward – Κλεμμένες Καμπάνες 
(10.52") Σοφία Καμαγιάννη – Σάλπισμα Φυγής (τρομπόνι: Γιάννης Καλιανιώτης) 
(13.03") Πάνος Κανελλόπουλος – Ανασαίνοντας...
Παραθέτουμε το ξεχωριστό αυτό έργο, που αποτελεί όχι μόνο το κύκνειο άσμα του Γιώργου Αδάμη, αλλά κι ένα ...ακούσιο κατευόδιο των φίλων του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails