Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ SAKIS!


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
H …Ρουβίτσα Σόνια Θεοδωρίδου, συνέπραξε τελικά με τον Σάκη, σε μια πολυδιαφημισμένη συναυλία στο Ηρώδειο, με ποικίλο πρόγραμμα, πάντα υπό την μπαγκέτα του Θ. Ορφανίδη. 
Ήταν, χωρίς αμφιβολία, μία μεγαλειώδης συναυλία, από την οποία απουσίαζε η Μουσική. 
Η Μουσική δεν είναι υπόθεση της show biz και των όποιων …συμμαχιών, προς άγραν του φιλοθεάμονος κοινού. 
Ο Σάκης Ρουβάς θα μπορούσε να περιοριστεί στο show και στη μουσική που υπηρετεί με επιτυχία, αλλά όταν του δίνει την …ευκαιρία η Σόνια Θεοδωρίδου να γίνει …λυρικός (sic), θα την χάσει; Δυστυχώς, η κ. Σόνια Θεοδωρίδου εγκατέλειψε την λυρική της υπόσταση για να γίνει …Ρουβίτσα! Κρίμα… 
Έτσι, ο Sakis κατέκτησε με την Sonia και το Ηρώδειο! Δεν είχε πατήσει το πόδι του εκεί, οπότε έπρεπε να αλώσει και αυτόν τον χώρο, μετά την Επίδαυρο! Η Sonia του έδωσε την ευκαιρία. Και φυσικά ο απόηχος της συναυλίας ήταν όλος δικός του. 
Έκλεψε την παράσταση με το να δώσει τα λουλούδια που του προσέφεραν στην αγαπημένη του Κάτια Ζυγούλη και την επομένη όλα τα μέσα έγραφαν: «Σάκης Ρουβάς: Μάγεψε στην πρώτη του συναυλία στο Ηρώδειο». Η Σόνια Θεοδωρίδου πήρε το ρόλο της ...γλάστρας... Δυστυχώς... 


Και εκεί πάνω που ξεσπαθώνουν οι Ρουβίτσες για τις τυχόν αντιδράσεις της παρουσίας του Ρουβά στο Ηρώδειο, θεωρώντας αναφαίρετο δικαίωμά του την εκεί παρουσία του, έρχεται ο σταρ και δίνει τα ρέστα του! 
Το βράδυ του Σαββάτου (26-9-2020) ο Σάκης Ρουβάς ανάρτησε μία φωτογραφία με τον ίδιο να βγαίνει από μία Mercedes, που έχει σταθμεύσει στον εξωτερικό χώρο του Ηρωδείου. Ο Σάκης Ρουβάς συνόδευε μάλιστα την ανάρτηση με τη λεζάντα: «Ετοιμος για βόλτα». Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο δίπλα σε μία από τις εισόδους των θεατών στο ρωμαϊκό Ωδείο. Λίγες ώρες αργότερα, η ανάρτηση εξαφανίστηκε.
Την Κυριακή, το υπουργείο Πολιτισμού έβγαλε ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι δεν έδωσε ποτέ άδεια για τη φωτογράφιση και τη στάθμευση αυτοκινήτου στον χώρο του Ηρωδείου και ότι η Εφορία Αρχαιοτήτων θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο διατάξεις. Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ έχει ως εξής: «Σύμφωνα με την ενημέρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης. Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις». O Νόμος 3028/2002 «για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» επισύρει ποινές και πρόστιμα σε ανάλογες περιπτώσεις αν δεν έχει προηγηθεί σχετική υπουργική έγκριση έναντι τέλους υπέρ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. 
Διαφωνώ! Το Ηρώδειο ανήκει στον Σάκη Ρουβά! Το κατέκτησε ...μουσικά (sic) και πρέπει να το κατακτήσει και αυτοκινητιστικά και διαφημιστικά και όπως αλλιώς νομίζει. 
Ο Ρουβάς «εξελίσσεται» και έχει το δικαίωμα να «δοκιμάσει» και άλλα είδη τέχνης, λένε οι θαυμαστές του, οπότε ας του δώσουμε το Ηρώδειο να το ...αναδείξει! Έχει τον τρόπο του αυτός... 
Νομίζω πως το The Voice με τον Σάκη Ρουβά πρέπει να μετακομίσει στο Ηρώδειο. Γιατί όχι; Ποιο ΥΠΠΟ θα έχει αντίρρηση άμα βγάζει τα έξοδα του μνημείου ελέω Σάκη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails