Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Ο μητροπολίτης [πρώην] Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έκανε επίθεση στον Μανώλη Δερμιτζάκη, Καθηγητή Γενετικής του Πανεπιστημίου Γενεύης, διότι είπε ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν γίνεται να κλείνουν επιχειρήσεις και παράλληλα στις εκκλησίες να συνεχίζεται η μετάληψη με αυτόν τον τρόπο. Ο καθηγητής αντιπρότεινε μιλώντας στον ΣΚΑΪ να γίνεται η Θεία Κοινωνία με πλαστικό κουτάλι μιας χρήσης ή με το μεταλλικό κουταλάκι του κάθε πιστού, κάτι που όπως είπε έχει γίνει και σε εκκλησίες άλλων χωρών.  
Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος στην ανοιχτή επιστολή του υπογράμμισε σε όλους τους τόνους την ...αγραμματοσύνη (sic) του καθηγητή: 
"...αν και Καθηγητής Πανεπιστημίου, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞ ΕΠΟΨΕΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ! ...Πρέπει όμως να είσθε ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ και από Κοινωνικής απόψεως! «Μη πέρα της Γενετικής, Θεολογικά ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ Κύριε Καθηγητά!» Τα της Θείας Κοινωνίας κλπ. αφήστε τα εις ημάς". 
Ας μη σταθούμε στην απρεπή και ανάρμοστη για ιεράρχη συμπεριφορά του Καλαβρύτων απέναντι στον καθηγητή Δερμιτζάκη. Εδώ αφόρισε τον πρωθυπουργό της χώρας και έχει πει για πολλούς ανθρώπους τα μύρια όσα άθλια!
Θα θέσουμε το απλό ερώτημα "εξ επόψεως θεολογικής", που λέει κι ο Καλαβρύτων.
Νομίζει, αλήθεια, ο σεβασμιώτατος ότι ο ίδιος εκπροσωπεί την ορθόδοξη θεολογία και πνευματικότητα; 
Μα ολόκληρος είναι - μια ζωή! - στον αντίποδα και της θεολογίας και της πνευματικότητας. 
Θεολογικά αγράμματος και απνευμάτιστος! Έργω και λόγω! 
Οπότε ποιος μιλάει; Ποιος λέει τον άλλο αγράμματο και αστοιχείωτο; Ο "άνθρωπος της Εκκλησίας" που μυρωδιά δεν πήρε από την ορθόδοξη πνευματικότητα;
Ποιος θεολόγος θα παραπέμψει σε κείμενα του Καλαβρύτων Αμβροσίου; Είναι όλα για προσάναμμα! Εντελώς άσχετα με την θεολογία και την ζωή της Εκκλησίας. 
Βοήθειά του! 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τον άλλον εν ενεργεία μητροπολίτη που αντιπαρατέθηκε σε δελτίο ειδήσεων με τον κύριο καθηγητή γιατί ποιείτε την νήσσαν;

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που βγήκε ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος και απάντησε στον Δερμιτζάκη με σωστό τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη Ανδριοπουλε συμφωνεις με την αποψη του Δετμιτζακη;;;
Ηθελες να την "πεις" στον Αμβροσιο αλλιως θα πρεπε να σχολιασεις και τις δυο αποψεις.

Ανώνυμος είπε...

Εσάς κ. Ανδριόπουλε το μόνο που σας πείραξε ήταν η "έκρηξη" ενός Ορθοδόξου Ιεράρχου, ο πόλεμος όμως κατά της Θείας Μεταλήψεως σας αφήνει παγερά αδιάφορο;
Η θεολογική σας αυτοσυνειδησία σας κάνει να συστοιχίζεσθε με τους αρνητές του Μυστηρίου της Εκκλησίας;
Μήπως συμφωνείτε με τον κ. Δερμιτζάκη; Αν ναι, βγείτε να κατηγορήσετε και τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη, γιατί κι αυτός σε αυτό το θέμα την ίδια άποψη με τον πρ. Καλαβρύτων έχει, έστω κι αν δεν ακολουθεί φυσικά το ύφος του δευτέρου.

Ανώνυμος είπε...

Οι ιδιοκτήτες βοθροϊστολογίων δεν δικαιούνται να το παίζουν τιμητές του Αμβροσίου.
Όταν το blog σου βρωμάει και ζέχνει από αισχρότητα κάνεις τουμπεκί.

Ανώνυμος είπε...

Πως γίνεται όμως να έχει πρόβλημα αυτός έχει ενώ η σύνοδος στην οποία ανήκει να μην έχει;

Ανώνυμος είπε...

Είναι Ιεράρχης με κοτσια....

Related Posts with Thumbnails