Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΝΑΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ;


H εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» στο χθεσινό φύλλο της (1-9-2020) και στην τελευταία σελίδα της, στην στήλη που υπογράφει «Ο Κρυπτοχριστιανός», αναφέρεται στη σχέση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ με τον πρώην κληρικό Ανδρέα Κονάνο. 
Γράφει κάτι απίθανο και για μένα απίστευτο: ο Πειραιώς Σεραφείμ είχε προτείνει στον Κονάνο να γίνει πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πειραιώς! Ο Κονάνος «αρνήθηκε ευγενικά» και ζήτησε μια εκπομπή στο ραδιόφωνο της «Πειραϊκής Εκκλησίας», την οποία και έλαβε, μέχρι που ο Πειραιώς Σεραφείμ τον «έκοψε» και πολύ καλά έκανε. 
Τώρα θα μπορούσε ο σεβασμιώτατος να μας εξηγήσει γιατί «έκοψε» τον Κονάνο, ο οποίος, όμως, εξακολουθούσε να πηγαίνει ως ομιλητής σε ενορίες του Πειραιά – δυστυχώς! - μέχρι πρόσφατα. 
Σήμερα μια ανακοίνωση της Μητροπόλεως Πειραιώς μας πληροφορεί ότι «ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ με αφορμή κυκλοφορούσα εις το διαδίκτυον κυρίως, επιστολή προς τον πρώην Κληρικόν Ανδρέαν Κονάνον, αποδιδομένη εις τον Σεβ. Μητροπολίτην Πειραιώς, εδήλωσε ότι ουδέποτε απέστειλε αυτήν ή οιανδήποτε ετέραν επιστολήν προς τον εν θέματι πρώην Κληρικόν». 
Από τον ...φλογερό Πειραιώς θα περιμέναμε μία σαφή και κατηγορηματική καταδίκη του "φαινομένου Κονάνου". Αντ’ αυτού βλέπουμε κάτι χλιαρές ανακοινώσεις... 
Ελπίζω να μην ισχύει ότι τον ήθελε για πρωτοσύγκελλο! 
Π.Α.Α.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να σου δώσει εξηγήσεις; Ποιος είσαι; Η Ιερά Σύνοδος;

Related Posts with Thumbnails