Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ


Το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, ως θεματοφύλακας της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, καλεί τους φίλους της τέχνης να γιορτάσουν μαζί του τις διεθνείς και ευρωπαϊκές ημέρες πολιτισμού, που ήδη γιορτάζονται σε όλο τον κόσμο με πλήθος εκδηλώσεων, με μια επίσκεψη στους εκθεσιακούς του χώρους. 
Ήδη σε ευρωπαϊκό επίπεδο γιορτάζονται από τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου οι «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019», όπου το ίδρυμα κάλεσε το κοινό του να ξανα-ανακαλύψει τα 15 έργα τέχνης της σπουδαίας ζωγράφου-πιανίστριας Αμαλίας Νταγιάντα, που φυλάσσονται στη μόνιμη συλλογή του. Στο πολυδιάστατο έργο της καθρεφτίζεται το θέμα των φετινών εορτασμών "Τέχνες και Ψυχαγωγία: αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο". 
Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, γιορτάζεται για δεύτερη χρονιά η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης» και το Μουσείο προτείνει στους επισκέπτες να δώσουν ιδιαίτερο βάρος στην έκθεση φορητών εικόνων της Αίθουσας Κολυβά, η οποία μαρτυρεί τη σημασία της συντήρησης και πώς αυτή αναδεικνύεται μέσα από τα εκτεθειμένα έργα τέχνης της συλλογής. 


Τέλος, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, γιορτάζεται η «Διεθνής Ημέρα Εργαζομένων σε Μουσεία». Την ημέρα αυτή, οι "εορτάζοντες" υπάλληλοι του Μουσείου μας θα ξεναγήσουν τους ενδιαφερόμενους στους εκθεσιακούς χώρους και στο χώρο του Μαυσωλείου Σολωμού και Κάλβου, μιλώντας τους επίσης για τους νέους ψηφιακούς τρόπους ξενάγησης μέσα από τις ηλεκτρονικές θεματικές εκθέσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μιας και το θέμα των φετινών εορτασμών είναι "Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά". Σας θυμίζουμε ότι το Μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι. 
Περισσότερες πληροφορίες στο www.zakynthos-museumsolomos.gr.
Artwork: Ιωάννης - Πορφύριος Καποδίστριας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails