Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΩΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΤΟ '73;


Ο αναγνώστης της Ιδιωτικής Οδού κ. Σπύρος Δημόπουλος μας έστειλε την ακόλουθη επιστολή: 
Αγαπητέ κύριε Ανδριόπουλε, 
Εύχομαι να είσαστε καλά. Διάβασα λίγο καθυστερημένα τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την συμμετοχή του στο Πολυτεχνείο, ως φοιτητού. 
Για να καταλάβω: Ο Σεβασμιώτατος ήταν φοιτητής τον Νοέμβριο του 1973; Μα σύμφωνα με το βιογραφικό του, που αντιγράφω από την ιστοσελίδα της Ι.Μ. Πειραιώς ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς γεννήθηκε το 1956. Δηλαδή (πρέπει να) τελείωσε το Γυμνάσιο (εξατάξιο) το 1974. Πώς ήταν φοιτητής το 1973; Εγώ, γεννηθείς τον Ιανουάριο 1952, τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος του, νόμιμα και χωρίς να χάσω κανένα έτος, τελείωσα το γυμνάσιο το 1970. 
Πώς εκείνος ήταν φοιτητής τον Νοέμβριο του 1973;; 
Με εκτίμηση 
Σπύρος Δημόπουλος 
Μαθηματικός
Πρέπει εδώ να πούμε ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, προ ημερών, δήλωσε σχολιάζοντας τα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης για τον ρόλο της Εκκλησίας την περίοδο της Χούντας: 
"Θα πω κάτι στον κ. Φίλη με πολύ αγάπη, τιμή και σεβασμό, ρώτησε τι έκανε η εκκλησία στη δικτατορία. Λοιπόν να του πω εγώ που είμαι ένα μέλος της εκκλησίας ότι εγώ ως νέος φοιτητής ήμουν στο Πολυτεχνείο μαζί με την Μαρία Δαμανάκη, μαζί με τον Κώστα Λαλιώτη, μαζί με τον Στέφανο Τζουμάκα. Όπως και το είπε η Μαρία Δαμανάκη στην ενθρόνιση μου. Ο κ. Φίλης που ήταν; Εγώ ήμουν στο Πολυτεχνείο τότε! Ας αφήσει αυτές τις μεγαλοστομίες ο κ.Φίλης".
Στο κείμενό του - απάντηση σε κάποιες επισημάνσεις του Παντελή Καλαϊτζίδη, ο Πειραιώς Σεραφείμ γράφει κατηγορηματικά: "...ἔχω περγαμηνές κατά τήν διάρκεια τῆς δικτατορίας ὅπως δήλωσε ἡ θρυλική ἐκφωνήτρια τοῦ Ραδιοφωνικοῦ Σταθμοῦ τῶν φοιτητῶν τοῦ Πολυτεχνείου Μαρία Δαμανάκη κατά τήν ἐνθρόνιση μου (19/3/2006) ὑπῆρξα ἀπό τούς πρωτεργάτες τοῦ ἀντιδικτατορικοῦ ἀγώνα ὡς φοιτητής, μετεῖχα στήν ἐξέγερση τοῦ Πολυτεχνείου καί στήν κατάληψη τῆς Νομικῆς Σχολῆς...".
Αν το Πολυτεχνείο έγινε τον Νοέμβριο του '73, η κατάληψη της Νομικής έγινε τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους. 
Κάτι δεν βγαίνει στα νούμερα με όσα μας γράφει ο Σεβασμιώτατος. 
Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αμφισβητήσουμε την αντιδικτατορική δράση του αγίου Πειραιώς, αλλά δεν μπορεί να ήταν φοιτητής σε ηλικία 16-17 ετών! 
Π.Α.Α.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα ερωτήσω κάτι άλλο... Κατά το διάστημα 1998-2000, και πρό της μεταθέσεώς του στην Ζωοδόχο Πηγή οδού Ακαδημίας, γατί ηρνείτο κατά την απόλυση της Θ.Λειτουργίας να φέρει το επιρριπτάριό του (επανωκαλύμαυχον) όταν συλλειτουργούσε -προηγούμενος πάντοτε- ο τότε Γεν.Αρχιερ.Επίτροπος της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών;; Και δη όταν οι λοιποί συλλειτουργήσαντες Αρχιμανδρίται το έφεραν; Μην το αρνηθεί διότι υπάρχει το σχετικόν τηλοψικόν υλικόν εκ των απευθείας σχετικών μεταδόσεων!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΓΕ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΔΥΟ ΔΥΟ. ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΣ, Ε ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΣ!!

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά πάντως με το όλο ζήτημα μάλλον θόρυβος έγινε καί δη σκόπιμος!! καί κατά πληροφορίες, μάλλον ή ήττον ασφαλείς, σκοπίμως όξυνε το θέμα των Θρησκευτικών ο Αθηνών διότι στην συνάντηση με Πρωθυπουργό κλπ δέν συζήτησαν γιά το μάθημα, αλλά γιά τήν εξαίρεση της εκκλησιαστικής περιουσίας απο το ΤΑΙΠΕΔ και το πως θα καλύψουν τις οικονομικές ατασθαλίες των ΜΚΟ (σ.σ. τις τελευταίες μέρες παρεπέμφθησαν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, τέσσερις υπεύθυνοι της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας, της περιόδου 2005-2006, σχετικά με την υπόθεση χρηματοδοτήσεων για δράσεις που παρέμειναν ημιτελείς ή δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου...http://www.huffingtonpost.gr/2016/09/27/koinonia-diki-allileggui_n_12214550.html).
Αν δείτε τα σχετικά ανακοινωθέντα της ΙΣΙ: http://www.ecclesia.gr/epikairotita/main_epikairotita_next.asp?what_sub=announce&id=1942, αλλά και τις δηλώσεις του Αθηνών στα ΜΜΕ και ακόμα τις μετά ταύτα δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας θα παρατηρήσετε ότι και οι πλευρές εμμένουν στις θέσεις τους αλλά πόλεμος δε γίνεται... οπότε ισχύει ο Καζαντζάκειος λόγος (στο "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται") περί του πόσο ικανοποίηθησαν οι Λυκοβρυσιώτες ακούοντες τον Αγά τους να τους διαφεντεύει.....

Ανώνυμος είπε...

Επιβεβαιώνεται το σχόλιο 10 Οκτωβρίου 2016-5:37 μ.μ. Μόλις τώρα 11.10.2016, 9.45 π.μ. ο Δωδώνης (από Ζακύνθου) Χρυσόστομος στην πρωινή εκπομπή του SKAI είπε ότι σε περίπτωση υπαγωγής εκκλησιαστικής περιουσίας στο ΤΑΙΠΕΔ θα γίνει προσφυγή στα δικαστήρια!

Related Posts with Thumbnails