Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΚΟΜΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟ ΙΑΣΙΟ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ (ΦΩΤΟ)


Την Κυριακή των Μυροφόρων, κατά την οποία μνήμην επιτελούμεν των Αγίων Μυροφόρων γυναικών και των κρυφών μαθητών του Χριστού, Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και Νικοδήμου, εόρταζε τα ονομαστήριά του ο μακαριστός Μητροπολίτης Πατρών Νικόδημος. 
Πάντοτε τον μνημονεύω νοερώς και ευγνωμόνως, όταν ψάλλω στον εσπερινό της εορτής το περίφημο δοξαστικό «Σε τον αναβαλλόμενον…», το οποίο έψαλλε με ιερό παλμό κατά τον εσπερινό των ονομαστηρίων του, στο παρεκκλήσιο της Επισκοπής. 
Σκέφτηκα ότι φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον Οκτώβριο του 1996, όταν ο Πατρών Νικόδημος, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του τότε Μητροπολίτου Μολδαβίας Δανιήλ, του σημερινού Πατριάρχου Ρουμανίας, μετέφερε την Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου στο Ιάσιο, προς προσκύνησιν υπό των πιστών, οι οποίοι μόλις είχαν εξέλθει του Κομμουνιστικού καθεστώτος και αναζητούσαν έντονα ερείσματα πίστης. 
Έτσι, παραθέτω εδώ κάποιες φωτογραφίες από εκείνη την επίσκεψη στη Ρουμανία, στην οποία ο μακαριστός Νικόδημος με συμπεριέλαβε ως μέλος της συνοδείας του, για να καλύψω με τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Μητροπόλεως ΛΥΧΝΟΣ το γεγονός. 
Αιωνία του η μνήμη. 
Π.Α.Α.
Κληρικοί και λαϊκοί της Πατρινής αντιπροσωπείας με τον τότε Επίσκοπο Γαλατσίου Κασσιανό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails