Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Η ..."ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ" ΑΡΙΕΤΤΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΝ π. ΠΕΤΡΟ ΜΙΝΩΠΕΤΡΟ


Η ηθοποιός Αριέττα Μουτούση γεννήθηκε στο Παρίσι, έζησε για οκτώ χρόνια εσώκλειστη σε παρθεναγωγείο στην Αγγλία, σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει κάνει με επιτυχία τηλεόραση, κινηματογράφο, θέατρο, σκηνοθεσία. 
Την θυμάμαι ήδη από την θρυλική «Αστροφεγγιά». 
Και μετά από μια μεγάλη πορεία στον χώρο, σήμερα η Αριέττα Μουτούση συναντάει την «Νοσταλγό» του Παπαδιαμάντη. 
«Αἴφνης, ἀπὸ καιροῦ εἰς καιρόν, ἐξύπνα ἐκ τοῦ μακροῦ ὀνείρου της, κ᾽ ἐφαίνετο ἀνακτῶσα τὴν αἴσθησιν τοῦ πραγματικοῦ κόσμου, ἀλλ᾽ ὀλίγαι παρήρχοντο στιγμαί, καὶ πάλιν ἔπιπτεν εἰς τὴν νάρκην τοῦ ὕπνου της». 
Φαίνεται πως η αρχοντική Αριέττα Μουτούση, η οποία είναι εξαιρετικά «προσγειωμένη» για ηθοποιός (σοβαρή και ουσιαστική), κάνει την «Νοσταλγό» του κυρ Αλέξανδρου για να ζήσει ένα όνειρο μακρύ… Μια νοσταλγία απ’ αλλού φερμένη… Που δεν έχει σχέση με συναισθηματισμό, αλλά με αίσθηση εσωτερικής ελευθερίας, μάλλον λυτρωτικής… 
Και η Νοσταλγός του Παπαδιαμάντη μπορεί να υπάρξει εξίσου ακέραιη στη Νίσυρο (όπου την τοποθέτησε η Ελένη Αλεξανδράκη στην ταινία της) και στην Αθήνα, στην θεατρική μεταφορά του διηγήματος σε σκηνοθεσία Άννας Παπαμάρκου. 
Με αφορμή, λοιπόν, τη θεατρική παράσταση «Νοσταλγός» του Παπαδιαμάντη που ανεβαίνει στο θέατρο Αλκμήνη, από το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας (89,5) θα μεταδοθεί σε επανάληψη εκπομπή με καλεσμένη την ηθοποιό Αριέττα Μουτούση, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ. Στην εκπομπή «Από Τέχνη σε Τέχνη», η Αριέττα Μουτούση μιλάει για την τέχνη του θεάτρου, στον ιερέα και σκηνοθέτη π. Πέτρο Μινώπετρο. 
Π.Α.Α.
Η ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ
Η ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ, για δεκαοκτώ παραστάσεις στο θέατρο "Αλκμήνη"Εισιτήρια σε προσφορά από 8€ https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-alkmini/i-nostalgos-alexandrou-papadiamanti/
Posted by Viva Services on Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails