Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

"Ο Gustav Mahler στην Πάτρα"! Με αφορμή την εκδήλωσή μας στην Φιλαρμονική το ερχόμενο Σάββατο


Ο τίτλος του δημοσιεύματος σε σάιτ της Πάτρας (του ραδιοφωνικού σταθμού Ράδιο Γάμμα), για την προσεχή εκδήλωσή μας "Ο Gustav Mahler του Μάνου Χατζιδάκι" στην Φιλαρμονική, έχει γούστο! 
"Ο Gustav Mahler στην Πάτρα"! 
Και ξαφνικά θυμάμαι ότι ο Μάλερ πέθανε στις 18 Μαϊου 1911. Άρα η εκδήλωσή μας στις 16/5, είναι κι ένα αφιέρωμα στη μνήμη του. 
Επίσης, σκέπτομαι ότι κάποιοι γιορτάζουν τα 90χρονα του Μίκη Θεοδωράκη με τον Σάκη Ρουβά, ενώ εμείς γιορτάζουμε τα 90χρονα του Μάνου Χατζιδάκι (1925-2015) με τον αγαπημένο του Γουσταύο! Επιμένουμε δηλαδή Χατζιδακικώς ...Μαλερικά!
Πάντως οι ιστοσελίδες της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδος γενικότερα, προβάλλουν την εκδήλωση που μοναδικό σκοπό έχει να φωτίσει την σχέση του Χατζιδάκι με τον μεγάλο αυστριακό συνθέτη. 
Στην Φιλαρμονική - Ωδείο Πατρών, λοιπόν, το ερχόμενο Σάββατο θα παρουσιάσουμε τον Μάλερ του Χατζιδάκι, με τις αγαπημένες ερμηνεύτριες Δάφνη Πανουργιά και Βίκυ Στυλιανού. Μια παραγωγή που παρουσιάσαμε τον περασμένο Νοέμβριο (2014) στην Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" και τώρα την παρουσιάζουμε εμπλουτισμένη στην Πάτρα, στο πλαίσιο του 18ου Μουσικού Μαϊου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails