Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

ΣΤΟΝ 18ο ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΑΪΟ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ


Ήταν μια συγκινητική βραδιά αυτή του Σαββάτου 16 Μαΐου 2015, στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Κυδωνιάτης» στη Φιλαρμονική Εταιρία – Ωδείο Πατρών. 
Με την διακεκριμένη πιανίστρια Βίκυ Στυλιανού και την σοπράνο Δάφνη Πανουργιά παρουσιάσαμε τον Μάλερ του Χατζιδάκι, στο πλαίσιο του 18ου Μουσικού Μαΐου, που συνδιοργανώνεται από τη Φιλαρμονική Εταιρία - Ωδείο Πατρών και το ίδρυμα Ι.& Ε. Τοπάλη, σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων της Κλασσικής Μουσικής. 
Το ακροατήριο που κατέκλυσε την αίθουσα, παρακολούθησε με θρησκευτική ευλάβεια, θα λέγαμε, την διάλεξη μας με θέμα «Ο Gustav Mahler του Μάνου Χατζιδάκι» και το μουσικό μέρος που ακολούθησε, με τραγούδια της Άλμα και του Γκούσταβ Μάλερ, καθώς και του «Τανγκό για την Άλμα Μάλερ» του Μ. Χατζιδάκι. 
Ευχαριστούμε την Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Φιλαρμονικής, συνθέτρια Βασιλική Φιλιππαίου για την πρόσκληση και τους φιλόμουσους Πατρινούς για την αθρόα προσέλευσή τους.
Η εκδήλωσή μας ήταν αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι για τα 90χρονα από τη γέννησή του, αλλά και στον αγαπημένο Γουσταύο Μάλερ, ο οποίος σαν σήμερα απέδρασε από τον κόσμο τούτο (18 Μαΐου 1911)...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails