Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Η ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΩΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ


Πίνακας του Θεόδωρου Στάμου
Του Π. Α. Ανδριόπουλου

Σε απάντησή μας στην πρώτη επιστολή που απηύθυνε προς την Ιδιωτική Οδό ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ πριν ένα χρόνο, είχαμε κάνει προς τον Σεβασμιώτατο την ακόλουθη έκκληση:
“...θα ήθελα να σας καλέσω και να σας παρακαλέσω, να αποκηρύξετε όλους εκείνους τους τάχα και "αντιοικουμενιστάς", οι οποίοι πολλάκις σας ηρωοποιούν επειδή τους εκφράζετε, και οι οποίοι γράφουν κατά τρόπο αισχρότατο και βάναυσο εναντίον πάντων: από του Οικουμενικού Πατριάρχου και του Πατριάρχου Σερβίας, μέχρι του Περγάμου Ιωάννου και του Ειρηναίου Μπούλοβιτς, και της ελαχιστότητός μου. Δεν πρόκειται για έκφραση διαφωνίας, έστω και εντόνου, αλλά για λεκτικό προπηλακισμό χειρίστου είδους! Θέλω να πιστεύω ότι τέτοιες πρακτικές δεν μπορεί να έχουν την παραμικρή κάλυψή σας”.

Από πέρυσι μέχρι φέτος πολλά – και δεινά – μεσολάβησαν.
Περιορίζομαι μόνο στα πρόσφατα.
Η ημερίδα που διοργάνωσε η Μητρόπολις Πειραιώς για την “μεταπατερική αίρεση” εξελίχθηκε σε δια βοής αποδοκιμασία του Οικουμενικού Πατριάρχου για τον διάλογο με τους ετεροδόξους. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ αναθεμάτισε την Κυριακή της Ορθοδοξίας πολλούς! Ανάμεσά τους θα μπορούσε να συμπεριληφθεί – σύμφωνα με τους ακραίους υποστηρικτές του – ακόμα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης (εκεί στα περί “παναιρέσεως του Οικουμενισμού και διαχριστιανικού και διαθρησκειακού συγκρητισμού).
Την ίδια μέρα ο Μητροπολίτης Πειραιώς βράβευσε τον Λ. Ντετζιόρτζιο (της “Φιλορθοδόξου”), ο οποίος αυτές τις μέρες ζητεί την καθαίρεση του Μητροπολίτου Περγάμου Ιωάννου “επί αιρέσει”!
Ο αφορισμένος από Μείζονα και Υπερτελή Σύνοδο θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος υποστηρίζει αναφανδόν τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και υπερθεματίζει για τα αναθέματα που εξεφώνησε, την ίδια ώρα που ο Σεβασμιώτατος από την Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους κλίνει γόνυ στον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Οι υποστηρικτές του Σεβασμιωτάτου αποδεικνύονται μέρα με τη μέρα χειρότεροι και από την Ιερά Εξέταση! Όσο ο Μητροπολίτης Πειραιώς δεν αποκηρύσσει αυτές τις ακρότητες, που δεν έχουν καμία σχέση με την έκφραση αντίθετης γνώμης, τόσο παραμένει εκτεθειμένος! Δυστυχώς...
Εύχομαι και ελπίζω να κάνει το άλμα το μεγαλύτερο από τη φθορά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails