Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ IMGEBORG GABRIEL ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Κ. ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ


Η Καθολική Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης οργάνωσε στις 25 Απριλίου εορταστική εκδήλωση προς τιμήν της διαπρεπούς Καθηγήτριάς της κυρίας Imgeborg Gabriel. Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος. 
Ύστερα από σχετική πρόσκληση της Σχολής τον «Έ π α ι ν ο ν» (LAUDATIO) κατά την εκδήλωση αυτή απηύθυνε ο Δρ. Αλέξανδρος Κ. Παπαδερός, που με την εν λόγω Καθηγήτρια και τον Καθηγητή U. Körtner συνέγραψαν (γερμανιστί) εκτενή επιστημονική μελέτη με τίτλο: «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ – Η αποστολή των Εκκλησιών στη διευρυμένη Ευρώπη», 2005, 2η έκδοση 2006. Στην κ. Gabriel οφείλεται η καλή ιδέα, η αγγλική μετάφραση του επιστημονικού αυτού έργου, που θα δημοσιευθεί προσεχώς στην Αμερική, να αφιερωθεί στον μακαριστό Μητροπολίτη Αυστρίας κυρό Μιχαήλ. 
Τον περασμένο Φεβρουάριο η κ. Gabriel δημοσίευσε στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Αυστρίας «DIE PRESSE» άρθρο υπέρ της Ελλάδος υπό τον τίτλο «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ», με τεκμηριωμένες καυστικές παρατηρήσεις για την έναντι της χώρας μας πολιτική χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στη φωτογραφία η κ. Gabriel με τον Σεβασμ. Αυστρίας και τον Α.Κ. Παπαδερό
(φωτογραφία του Franz Josef Rupprecht, Kathbild, Wien).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails