Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

"Μ' ένα τριφύλλι φως" για τον Ελύτη, απόψε στη Ρώμη

Τιμώντας την επέτειο των εκατό χρόνων από την γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη, σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 7.30 το βράδυ (ώρα Ιταλίας) η Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης, η Ελληνική Πρεσβεία στην Αιώνια Πόλη και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού - Εστία Ιταλίας, διοργανώνουν συναυλία με μελοποιημένο Ελύτη από τον Γιώργο Κουρουπό. 
Η βραδιά μουσικής και ποίησης "Μ' ένα τριφύλλι φως" θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μάρκος Αυρήλιος του Καπιτωλίου. Το πρόγραμμα παρουσιάζει τις κυρίαρχες όψεις του προσωπικού μύθου του Ελύτη: φύση, γλώσσα, αισθήσεις και υπερβατικό στοχασμό. Βασίζεται σε μουσική σύνθεση του Γιώργου Κουρουπού με αναφορές σε σημαντικούς σταθμούς μελοποίησης της ποίησης του Ελύτη, από τους Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι και με ταυτόχρονες προβολές από τη ζωή και το ποιητικό και εικαστικό έργο του ποιητή. 
Θα ερμηνεύσουν ο βαρύτονος Σπύρος Σακκάς, η σοπράνο Δάφνη Πανουργιά, ο Γιώργος Κουρουπός στο πιάνο και η Βιβή Γκέκα στο μαντολίνο. Η ανάγνωση των κειμένων και η απαγγελία των ποιημάτων θα γίνουν από την ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου και τον Gero Fricano. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails