Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΝ ΚΥΡ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Δεν γνωρίζω τη δουλειά του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου, αλλά αυτό που διοργανώνει για τον κυρ Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη είναι και πρωτότυπο και σημαντικό και σύγχρονο.
Το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου, λοιπόν, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από τον θάνατό του, οργάνωσε και παρουσιάζει στο Αγρίνιο (αίθουσα τέχνης Νεώριον) μια μοναδική έκθεση με τίτλο “μνήμη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη”.
Το φιλότεχνο κοινό θα έχει την μοναδική ευκαιρία να απολαύσει έναν εικαστικό διάλογο επί του έργου του Παπαδιαμάντη με έντεκα σημαντικούς εικαστικούς: Φώτη Κόντογλου, Σωτήρη Σόρογκα, Χρήστο Μποκόρο, Γιώργο Κόρδη, Δημήτρη Σεβαστάκη, Μάριο Σπηλιόπουλο, Τάσο Μαντζαβίνο, Κώστα Παπανικολάου, Χρήστο Γαρουφαλή, Άρια Κομιανού και Δημήτρη Ταλιάνη.
Σε αυτό το υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό αντάμωμα, εκτός των έργων, οι παραπάνω εικαστικοί ανιχνεύουν, μέσα από κείμενα, την πλούσια παρακαταθήκη του μεγάλου συγγραφέα.


Παράλληλα θα παρουσιασθούν επιστολές, σπάνια δημοσιεύματα και άλλα τεκμήρια της εποχής, που αναδεικνύουν τον σεβασμό του ίδιου του Φ. Κόντογλου προς το έργο και την προσωπικότητα του Παπαδιαμάντη.
Την έκθεση θα προλογίσει ο συγγραφέας Κώστας Λογαράς ο οποίος υπογράφει και το εισαγωγικό κείμενο της συλλεκτικής έκδοσης που θα κυκλοφορήσει με αφορμή την ξεχωριστή αυτή επετειακή εκδήλωση.
Εγκαίνια: Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011, ώρα 7.30 μμ
Διάρκεια: ως 15 Δεκεμβρίου.
Στην αίθουσα τέχνης «Νεώριον» (Σπ. Τσικνιά 54, Αγρίνιο)
Ώρες επισκέψεων καθημερινά: 10.00-13.30 & 18.00-2100
Για επισκέψεις σχολείων επικοινωνία στο τηλ. 26410.52505

Η Νοσταλγός. Του Χρήστου Γαρουφαλή
Του Χρήστου Μποκόρου. Για τον κυρ Αλέξανδρο
Έργο Σωτήρη Σόρογκα
Διά χειρός Γιώργου Κόρδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails