Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΣΙΡΩΝΗ


Την ώρα που ο Καβάφης εμπνέει τον φωτογραφικό φακό του Δημήτρη Γέρου και μια έκθεση φωτογραφίας για τον μεγάλο Αλεξανδρινό λαμβάνει χώρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τον Δεκέμβριο, στην Πάτρα ο χρωστήρας του πατρινού ζωγράφου Νίκου Τσιρώνη μας δίνει έργα εμπνευσμένα από την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη.
Πρόκειται για μια ενότητα 24 εικαστικών έργων, εμπνευσμένων και αφιερωμένων σε ποιήματα του νομπελίστα ποιητή μας Γιώργου Σεφέρη.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 20 Νοεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, στην αίθουσα Σώκαρη (3ος όροφος).
Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως και 29 Νοεμβρίου.
Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά 9.30 - 13.30 και 17.30 - 21.00.


Φαίνεται πως μετά την μελοποιημένη ποίηση - και δη των μεγάλων μας ποιητών - που πέρασε στο ευρύ κοινό και άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της, τώρα κερδίζει έδαφος η εικαστική ποιητική, ας μου επιτραπεί ο όρος, που φέρνει το ποίημα ενώπιόν μας ως ζωγραφικό πίνακα. Κάτι που έχει γίνει από μεγάλους ζωγράφους του καιρού μας (Δημήτρης Μυταράς, Αλέκος Φασιανός κυρίως σε ποιήματα του Καβάφη, κ.α.) και συνεχίζεται, απ' ότι φαίνεται με αμείωτη ένταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails