Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ


Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Κόσμος της ενημέρωσης των Πατρών, γίνεται μνεία της επιστολής μας προς την Ιερά Σύνοδο για τα όσα φέρεται πως είπε ο αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Το ζήτημα φυσικά δεν είναι μόνο τι είπε ο πατρινός αρχιμανδρίτης, αλλά το γεγονός ότι με όσα είπε άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, δηλαδή έδωσε τροφή σε διάφορα ιστολόγια να γράφουν κατεβατά για την ηθική του μακαριστού Χριστοδούλου.
Για μένα, όμως, το ζήτημα είναι θεολογικό και απάντηση δεν έχω πάρει από κανένα. Δικαιούται ένας ορθόδοξος πιστός και μάλιστα ιερέας να ξεστομίζει κατά πάντων ανάλογες κατηγορίες; Που στο κάτω κάτω της γραφής δεν μπορούν και να αποδειχθούν; Αλλά κι αν αυτό γινόταν, αυτή είναι η δική του εργασία στον αμπελώνα του Κυρίου; Το ατέρμονο κουτσομπολιό και η ιεροεξεταστική καταδίκη;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρέ παιδιά, συγγνώμη τώρα, αλλά νομίζω ότι κάποιοι ξύνουνε συνεχώς τα νύχια τους για φασαρίες...

Είπε ο ένας έτσι, άντε να βρούμε τί είπε ο άλλλος εδώ κι΄ ένα χρόνο ώστε να τού δείξω εγώ ( Πέρυσι δηλαδή ψόφησε εφέτος βρώμησε...)

Άντε ειρηνεύστε λιγάκι Σαρακοστή πού διανύουμε!

a

Ανώνυμος είπε...

Ο αμπελώνας του Κυρίου έχει γεμίσει ζιζάνια, κι εσύ κε blogger τα εκτρέφεις.Να πως γίνεται κανείς "κόσμος" (σκέτο, όχι της ενημέρωσης)...

Ανώνυμος είπε...

θα μας τρελανεις βρε Πανο! εσυ ουτε που ηθελες να ακους για Χριστόδουλο και τωρα τον υπερασπίζεσαι;δουλεια να εχουμε δηλαδη!!!! κατακριταίο βεβαια αν το ειπε ο Αρχιμανδριτης αλλα εσενα πως σε κοφτει τοσο για τον μακαριστο που δεν χωνευες;;;; ασχολησου με τιποτα αλλο!!!!

Ανώνυμος είπε...

κ. Ανδριόπουλε
η εκτίμησή μου για τον π. Κύριλλο είναι ελάχιστη έως μηδενική, επειδή από τα λόγια και τα έργα του έχω συμπεράνει ότι ο κακομοίρης ενώ προσπαθεί να αγιάσει, τον τρώει το σαράκι του μίσους για όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις του με τη δικαιολογία της προάσπισης της καθαρότητας της Ορθοδοξίας, όπως βεβαια αυτός την αντιλαμβάνεται. Γι αυτό το λόγο δεν μ' ενδιαφέρει τι κάνει και τι λέει.
Βλέπω όμως ότι το ίδιο σαράκι τρώει και σένα. Διαφορετικά δεν μπορώ να εξηγήσω την ενέργειά σου να παρέμβεις στην Ι. Σύνοδο, βασιζόμενος μόνο σε ένα δημοσίευμα μιας κουτσομπολίστικης, σκανδαλοθηρικής φυλλάδας, κακέκτυπο της Esspresso, που αναφέρεται σε ΙΔΙΩΤΙΚΗ συζήτηση. Η υπόθεση είναι χαμένη, δεν πρόκειται να αποδειχθεί τίποτα και ο Κύριλλος θα βγει λάδι.

Ανώνυμος είπε...

Καμμία αντίρρηση, φίλε 10:20 π.μ., ας βγεί και λάδι και ξύδι και ό,τι άλλο θες! Αλλά το ερώτημα είναι γιατί τόσον καιρό δεν μιλούν οι υπεύθυνοι....άρα ΤΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!!!! εκτός και αν αδιαφρορούν για την υστεροφημία του Χριστοδούλου....δύσκολο να το πιστέψω!

Ανώνυμος είπε...

καλα, τα πάντα εχουν ανατραπει;συζητάτε σοβαρά για τα κουτσομπολιά μιας φυλλαδας του αισχίστου είδους που φτάσανε στην Ιερά Συνοδο; δεν πιστεύω στα μάτια μου.... ο,τι ειπε ο Κύριλλος το μάθατε απο την φυλλάδα; ελέγξτε την πληροφορία κυριοι γιατι το πράγμα εχει βρωμίσει πλέον....

Related Posts with Thumbnails