Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΣΧΙΣΜΑ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο πρ. ΡΑΣΚΑΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ


Η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Εκκλησίας εξέλεξε, σε πρόσφατη συνεδρίασή της, νέο Μητροπολίτη Ράσκας και Πριζρένης τον Ηγούμενο της Μονής Ντέτσανι του Κοσόβου Επίσκοπο Λιπλιάνης Θεοδόσιο, στη θέση του συνταξιοδοτηθέντος Επισκόπου Αρτεμίου.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο πρ. Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιος μετέβη, τη συνοδεία υποστηρικτών του, στο Κόσοβο, τέλεσε Λειτουργία, παραβιάζοντας σχετικές αποφάσεις της Συνόδου, οι οπαδοί του έγραψαν στην ιστοσελίδα τους ότι “ο Πατριάρχης και οι Συνοδικοί δημιούργησαν σχίσμα” (!), χαρακτήρισαν τον Επίσκοπο Θεοδόσιο “μοιχεπιβάτη”, και άλλα πολλά. Είναι προφανές ότι τελικά αυτό επεδίωκε ο Αρτέμιος: το σχίσμα. Όσο κι αν ...ορκιζόταν τόσο καιρό ότι δεν θα προβεί σε σχισματικές ενέργειες, άμα τη εκλογή νέου Ράσκας αποκαλύφθηκε πλήρως.
Διερωτώμαι αν ο εν Πάτραις υποστηρικτής του σχισματικού πλέον Αρτεμίου, κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, ο οποίος πριν λίγο καιρό τον είχε επισκεφθεί στη Σερβία – με την ευλογία του Μητροπολίτου Πατρών, όπως δήλωσε – για να του συμπαρασταθεί, θα σπεύσει στο πλευρό του, καταδικάζοντας εμπράκτως τις αποφάσεις της Ι. Συνόδου της Σερβικής Εκκλησίας.
Για τους υπόλοιπους “Αρτεμιακούς”, που ωρύονται στο διαδίκτυο, τα έχω γράψει και παλαιότερα. Η Εκκλησία της Ελλάδος θα πρέπει να καταδικάσει κάθε παρέμβαση “εκκλησιαστικών κύκλων” στα εσωτερικά μιάς άλλης αδελφής Εκκλησίας. Αυτά τα πράγματα θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρα.

6 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

κ. Ανδριόπουλε,

Γιατί κατηγορείτε το Σεβασμιότατο πρώην Ράσκας Αρτέμιο ως σχισματικό αφού στη θεία Λειτουργία που τέλεσε μνημόνευσε τον πατριάρχη Ειρηναίο;

Επιπλέον δεν κατανοώ την επίθεσή σας εναντίον του π. Αναστάσιου Γκοτσόπουλου.

Ως γνωστόν και οι δύο είναι κληρικοί μεγάλης αρετής και σπάνιας θεολογικής παιδείας.

Ποιος οικοδομείται με το διασυρμό τους;

Ανώνυμος είπε...

Ποιό διασυρμό αγαπητέ μου; Πάνω από τους Επισκόπους είναι η Σύνοδος, ο Άγιος Νεκτάριος ο οποίος αδίκος διώχθηκε έκανε τέτοια πράγματα; Τι σημαίνει μνημόνευσε τον Πατριάρχη; είχε την άδεια της Συνόδου να τελέσει την Λειτουργία; Σας παρακαλώ... Και ο π. Αναστάσιος ας ασχοληθεί με την ενορία του,ας εκφράσει της όποιες απόψεις του μόνο στον Επίσκοπό του και πέραν τούτων δεν έχει κανένα δικαίωμα να ασχολείτε με θέματα άλλης Εκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Κι όταν η Σύνοδος δεν ορθοτομεί τον λόγον της αληθείας τι κάνει ο επίσκοπος;΄Καταπατεί τους όρκους που έδωσε κατά τη φρικτή στιγμή της χειροτονίας του;Ό άγιος Νεκτάριος ουδέποτε υπέγραψε σαν πρώην Πενταπόλεως όπως αποφάσισε η Σύνοδος αλλά πάντα υπέγραφε σαν Πενταπόλεως Νεκτάριος!Επομένως δεν υπάκουσε στη Σύνοδο!

Ανώνυμος είπε...

Εάν η Σερβική Εκκλησία έχει ενδοεκκλησιαστικά προβλήματα μπορεί να προσφύγει στον Πρώτο της Ορθοδοξίας γιά την οριστική κανονική επίλυσή τους! Όπως έπραξε το 2005 η Σιωνίτις Εκκλησία και άλλες παλαιότερα!

Ανώνυμος είπε...

Ουδέποτε όμως ο Άγιος Νεκτάριος Λειτούργησε σε επαρχία χωρίς την άδεια και την ευλογία της Συνόδου ή του οικείου Αρχιερέως.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό μας έλειπε,να πάρει άδεια απ το μοιχεπιβάτη Θεοδόσιο που του φαγε το θρόνο και να συντελέσει κι ο ίδιος στη θεσμοθέτηση της καταπάτησης των ιερών κανόνων τους οποίους ορκίστηκε να τηρεί.

Related Posts with Thumbnails