Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


O Aρχιραββίνος της Τουρκίας Ισάκ Χαλέβα επισκέφθηκε σήμερα στο Φανάρι τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και εξέφρασε τις ευχές του - εκ μέρους και της Εβραϊκής παροικίας - για τις εορτές και το Νέον Έτος.
Κατά την συνάντηση των δύο θρησκευτικών ανδρών συζητήθηκαν και θέματα της επικαιρότητος και αμφότεροι ευχήθηκαν για την επικράτηση της ειρήνης, η οποία θα αποτελεί αντικείμενο των προσευχών τους κατά το έτος που ανατέλλει.

Φωτό: Ν. Μαγγίνας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ωραίες τέτοιες συναντήσεις, πιστεύω ότι διασπείρουν την ανεξιθρησκία, και το διάλογο για καλύτερη και θεάρεστη συνύπαρξη.

Ανώνυμος είπε...

Timeo Danaos et dona fer;entis!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή. Άλλη μια φωτογραφία που αποδεικνύει ότι ο Πατριάρχης είναι ξεκάθαρα Πατριάρχης του οικουμενισμού, του συγκρητισμού, της σύγχυσης (Βαβέλ) των θρησκειών.
"με την ευκαιρία των Χριστουγέννων" Τι έχει να μας πει ο απόγονος του Ηρώδη ραββίνος για τη Γέννηση του Χριστού; Η Ραχήλ κλαίει πάλι τα τέκνα της στη Μέση Ανατολή και ο Πατριάρχης υποδέχεται τον Ηρώδη.

Ανώνυμος είπε...

Ελεος με τον πατριάρχη πια. Οι πράξεις του δεν ειναι πάντα ούτε θεάρεστες ούτε θεοπρόβλητες.
Δημόσιες σχέσεις κάνει ο άνθρωπος για να κρατήσει το "οφφίκιον " του και τίποτα άλλο. Αν ήταν εκτός Κων/πόλεως θα ήταν ενας απλός παππάς.

Related Posts with Thumbnails