Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

ΩΣ ΕΥ ΠΑΡΕΣΤΗΤΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ!




Πάτρα, απόψε! Λίγες ώρες πριν την έλευση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. Εξέδρα στημένη στην Τριών Συμμάχων, πανό "Ως ευ παρέστητε Παναγιώτατε" και προκηρύξεις εναντίον του "αιρετικού" Βαρθολομαίου. Στην Πάτρα όλα τα έχουμε, όπως βλέπετε φίλοι μου.
Αύριο θα του πουν του Πατριάρχη πολλά! Ψέματα τα περισσότερα γιατί δεν τα πιστεύουν. Απλά πρέπει να λεχθούν. Το μείζον για άλλη μια φορά θα μείνει ανείπωτο. Ο Βαρθολομαίος είναι ο Πατριάρχης της Οικουμένης. Όχι γιατί ταξιδεύει σ' αυτήν, αλλά γιατί εξέρχεται προς υπάντησιν αυτής. Για να διαλεχθεί και να μαρτυρήσει. Για να οικοδομήσει την ενότητα και να υπηρετήσει την ανθρωπότητα. Ο διάλογος με ετεροδόξους και αλλοθρήσκους είναι ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμά του. Διότι δι' αυτού η Ορθοδοξία φανερώνεται στο σύγχρονο κόσμο. Και δεν θάπτεται σε "χριστιανικούς" συλλόγους και οργανώσεις Ελλαδικής "εμπνεύσεως", ήτοι μιζέριας και συφοράς!...
Ως ευ παρέστητε Παναγιώτατε! Διαλεγόμενος και ερχόμενος αενάως προς πάντας ημάς. Τους εγγύς και τους μακράν.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμήν, αμήν, αμήν, γένοιτο ημίν
κατά το ρήμα σου! Βαρθολομαίου του
Παναγιωτάτου και Οικουμενικού ΠΑΤΡΙ
ΑΡΧΟΥ πολλά τα έτη!!

Ανώνυμος είπε...

και μη χειρότερα

Ανώνυμος είπε...

Αχ! αυτός ο διάλογος, τόσο οδυνηρός για τον άνθρωπο απο την στιγμή της πτώσεως και εντεύθεν και τόσο ευλογημένο δώρο του Θεού,ο οποίος δεν βλέπει την δική του προσβολή εκ μέρους του αντάρτη ανθρώπου, αλλά προσβλέπει στην σωτηρία του δημιουργήματός του,ακόμη κι όταν αυτό πεισματικά την αρνείται, "ήλθε γαρ σώσαι το απολωλός".Πορευθήτε Παναγιώτατε τον δρόμο του Κυρηναίου και μην πτοείσθε απο τα κρωξίματα των κοράκων,που κι αυτά όταν θελήσει ο Θεός υπηρετούν το έργο του (βλ. προφ. Ηλίας).
Ο Σάλος

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στον συνανώνυμο
των 9.17΄ για το σχόλιό του.Εκ κο- ράκων μόνον ΚΡΑ ελεύσεται!! Όσο για τον έτερο σχολιαστή δε μας κά- νει λιανά τι εννοεί με το "και μη χειρότερα";;! Δεν του άρεσε η φήμη του ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ;; Δεν πειράζει θα του περάσει!!

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα ο Πατριάρχης μας έδειξε τι σημαίνει ΑΡΧΟΝΤΙΑ και ΑΓΑΠΗ,όταν ανεζήτησε και είδε μεσα στο Ιερό του Αγίου Ανδρέου τον 99ετή γέροντα ηγούμενο της Ι.Μ.Αγίων Πάντων,παπά Σάββα. Πλησίασε τον γέροντα,του χάϊδεψε το κεφάλι, τον φίλησε και του φίλησε ακόμη και το χέρι όταν έμαθε ότι ο γέροντας είναι ηγούμενος από το 1922, πολύ πριν γεννηθεί ο Πατριάρχης. Μία αντιμετώπιση προς τον γέροντα εντελώς αντίθετη από αυτή που έδειξε ο ντόπιος Δεσπότης.

Ανώνυμος είπε...

Αν πράγματι συνέβη αυτό τότε ο Πα-
τριάρχης είναι πολύ ΜΕΓΑΛΟΣ!! Ο π.
Σάββας, που τυχαίνει να τον γνωρί- ζω από 10 ετών είναι πράγματι σεβά-σμιος, αλλά και αγωνιστής, γιατί ακόμη και τώρα σ' αυτήν την ηλικία
παραμένει στο μοναστήρι του φυλάγο-ντας Θερμοπύλες. Σε ό,τι αφορά το δεσπότη έχω μάθει το επεισόδιο,
που έγινε στο επισκοπείο σε επίσκε-του πατρός Σάββα και λόγω της ιδιό-τητός του τον οικτείρω, για να μην προβώ σε άλλα ...λόγια!

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο κ. Ανδριόπουλε! Βγηκατε νύχτα να αποθανατήσετε τις ετοιμασίες του Μητροπολίτη και του Δήμου για την υποδοχή του Πατριάρχου! Καλά εσεις δεν τους βρίζετε; Τι εγινε τωρα;

Related Posts with Thumbnails