Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

ΦΩΤΟΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ

Η Κυπριακή σημαία κυματίζει στα προπύλαια του Ναού του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο, με αφορμή την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου.

Στις γιορτές του Αγίου παρέστη και ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας και Ιονίων Νήσων κ. Ιωάννης, τον οποίον δημοσίως ευχαρίστησε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος για την κατ' έτος παρουσία του στον Άγιο, την ευλάβειά του και την αγάπη του.

Στο Αρχονταρίκι της Μονής οι δύο παλιοί φίλοι από τα φοιτητικά τους χρόνια, ο Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος και ο Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως Ζακύνθου π. Παναγιώτης Καποδίστριας.

Ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος κ. Ιωάννης με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και τον Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο.

Στην επίσημη Τράπεζα της Μονής του Αγίου Διονυσίου, το μεσημέρι της εορτής. Προσφωνεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος.

Η Τράπεζα ανήκει στη νέα πτέρυγα της Μονής που ανοικοδόμησε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου. Ευρύχωρη, αγιογραφημένη, με θέα στη θάλασσα, ικανοποιεί με το παραπάνω τις ανάγκες της Μητροπόλεως κατά τις επίσημες μέρες των πανηγύρεων του νησιού.

Ο Καθολικός Αρχιεπ. κ. Ιωάννης με τον Μητροπολίτη Καρθαγένης κ. Αλέξιο.

Και εδώ με τον Μητροπολίτη Καμερούν κ. Γρηγόριο. Ο Μητροπολίτης Καμερούν είχε διατελέσει εφημέριος στη Ρώμη και γνωρίζει καλώς πρόσωπα και πράγματα.


Από τη λιτανεία του Αγίου. Ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος ακολουθεί και ακριβώς πίσω του οι αρχές και ο Υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ, μα ποτέ, στην Πάτρα δεν είδαμε Ρωμαιοκαθολική εκπροσώπηση-προφανώς ούτε και σχετική πρόσκληση...- κατά τις Λιτανείες του Πολιούχου Αγ. Ανδρέα...!!! Μόνο κατά την παράδοση της Αγ. Κάρας το 1964 και την παράδοση του Σταυρού του μαρτυρίου του μερικά χρόνια αργότερα.

Ανώνυμος είπε...

Βρε Παναγιώτη, τι σου ήρθε κι έβαλες όλο φωτογραφίες με τον παπικό "επίσκοπο"; Τόση αγάπη; Μήπως σκέφτεσαι να γίνεις παπικός;

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 7:35
δεν σου είπε ο π. Κύριλλος Κωστόπουλος, ο π. Συμεών Χατζής και άλλοι "φωστήρες" της Ορθοδοξίας ότι είμαι υποταγμένος στον Πάπα; Πού ζεις εσύ;
Στο δικαστήριο θα τα πούμε...

Πάντως εγώ ανησυχώ για τους Ορθόδοξους Επισκόπους που χαιρέτησαν, μίλησαν, συναναστράφηκαν έστω και λίγο τον Καθολικό. Μήπως πρέπει να καθαιρεθούν για προδοσία της πίστεως;
Ελπίζω να παρέμβει ο "κανονολόγος" π. Κύριλλος και ο νομικός π. Συμεών, να επιβάλουν την τάξη!...

Ανώνυμος είπε...

εσενα δεν ειδα πουθενα στις φωτο!

Porfyrogennitos είπε...

Κύριε Ανδριόπουλε,

συγχαρητήρια για τις καλές αναταποκρίσεις. Κ' ευχαριστούμε για την παρουσία σας στο νησί μας.

Ανώνυμος είπε...

Βλέποντας τις φωτογραφίες από τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου στην Ιερά Μητρόπολη της Ζακύνθου και την υπερβολική προβολή του παπικού - Καθολικού Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Ζακύνθου & Κεφαλληνίας κ. Ιωάννου Σπιτέρη ήλθαν στον νου μου τα παρακάτω:
Τον αγαπητό κ. Ιωάννη Σπιτέρη τον είχα Καθηγητή στο Pontificio Orientale, ακόμη μου δίδαξε συστηματική ορθόδοξη θεολογία στο Pontificia Università Lateranese της Ρώμης, τον εκτιμώ ως άνθρωπο, και ως επιστήμονα λαμπρό. Όμως δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί η επίσημος πρόσκληση συμμετοχής του στην Ζάκυνθο αφού οι πιστοί της παπικής εκκλησίας εις την νήσο αυτή πρέπει να είναι ελάχιστοι. Ακόμα από ότι γνωρίζω η Καθολική Μητρόπολη Αγίου Μάρκου Ζακύνθου δεν έχει μόνιμο εφημέριο. Φρονώ ότι μερικές φορές οι υπερβολές από μέρους της ορθοδόξου εκκλησιαστικής ηγεσίας δεν ωφελούν. Στην Κέρκυρα όπου οι παπικοί είναι πολλοί ας συμμετέχει και πρέπει σε διάφορες εκκλησιαστικές ευκαιρίες. Η επίσημη μετοχή του όμως υπό την ιδιότητα του Αρχιεπισκόπου προβληματίζει σε τόπους όπου το ποίμνιό του είναι μικρό.
Αριμαθαίος

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη, αν ξέρεις λίγο αρχαία ελληνικά, άνοιξε το "Πηδάλιο" ή όποια άλλη έκδοση θέλεις των κανόνων της Εκκλησίας. Θα μάθεις πολλά. Οπότε δεν θα ειρωνεύεσαι αυτούς που λένε την αλήθεια, αλλά θα συνοδοιπορείς μαζί τους.
Περαστικά!

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω την επόμενη φορά που ο άγ.Ζακύ
νθου θα καλέσει τον επίσκοπο των καθο
λικών να έχει προμηθευθή μια ορθόδοξη
δίστομη ρομφαία και να τον καρατομή
σει,για να ευφρανθούμε....όσοι ορθοτο
μούμε τον λόγο της αληθείας.

panagiotisandriopoulos είπε...

Mα κι εγώ αυτό είπα, ανώνυμε 1:οομμ
Ότι οι Κωστόπουλοι, Γκοτσόπουλοι, Χατζήδες κ.λ.π. λένε την αλήθεια. Εμείς, οι μη γνώστες των αρχαίων ελληνικών, είμαστε σε πλάνη. Προσεύχου εσύ, που είσαι και του "Πηδαλίου", να μας φωτίσει ο Θεός.
Πρώτα βέβαια εσένα, να αποκτήσεις ταυτότητα, γιατί ανώνυμος και χριστιανός....

Ανώνυμος είπε...

Σε πολλούς δεν αρεσε η παρουσια του Καθολικου Αρχιεπισκόπου Ιονίων νησων κ. Σπιτέρη. Εμένα μου άρεσε και είναι τιμη του που δεχτηκε να συμμετεχει και τιμή εκείνων που τον κάλεσαν. Οι δευτεροι μπορεί να μην ανταμοιφτουν από την ορθοδοξία για αυτη τους την κίνηση αλλα απο το Θεό θα ανταμοιφθουν σιγουρα.
Ειτε αρεσει σε μερικους είτε όχι ο χριστιανισμός στην "καθολικη" του μορφή υπάρχει και στην Ελλάδα.
Και μια παρατηρηση: Οποιος χρησιμοποιεί τον όρο "παπικός" για να αναφερθεί στην καθολική εκκλησία είναι αδίαβαστος και όχι σωστος χρηστης της ελληνικής. Η "παπική εκκλησία" δεν ανηκει στον Πάπα αλλά στον Χριστό.

Related Posts with Thumbnails