Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΜΕΝΟΣ"...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Επανέρχεται πάλι με τα σχόλιά του για την τοπική Εκκλησία ο πατρινός θεολόγος Παναγιώτης Ανδριόπουλος. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του έχει τον Ναό της Παντανάσσης που επλήγη πρόσφατα από τον ισχυρό σεισμό.Αφορμή (όχι αιτία) η κατασκευή παραπλεύρως του Ναού λυόμενης κατασκευής προς εκκλησιασμό των ενοριτών έως ότου αποκατασταθεί πλήρως ο ναός.
κ.Ανδριόπουλε, κριτά της οικουμένης, αγιώτατε Πάπα, έλεος επιτέλους!
Προσβάλετε την νοημοσύνη και την αισθητική μας.Μέχρι πότε θα προσπαθείτε να πείσετε ότι έχετε στεναχωρηθεί που είστε εκτός κουτάλας τα τελευταία χρόνια;

Όταν ήσασταν ισχυρός "άνδρας" στη μητρόπολη για πόσα στραβά διαμαρτυρηθήκατε ή αντιδράσατε; Τώρα σας έπιασε ο πόνος που οι 3 μισθοί έγιναν 1 και εξισωθήκατε με την "πλέμπα";
Φροντίστε να βελτιώστε τις μουσικές ατεχνίες σας και αφήστε μας να προσευχόμαστε δίπλα στην Παντάνασσά μας.
Αυτά τα γράφουμε εδώ και όχι στο blog σας γιατί είστε γνωστός για την δημοκρατική λογοκρισία σας.
5 Αύγουστος 2008 2:53 μμ

Το ως άνω σχόλιο αγαπητοί φίλοι δημοσιεύθηκε στο ecclesianet. blogspot.com
Ευχαριστώ τον ανώνυμο «χριστιανό» για τις «αδελφικές» κρίσεις του.
Επιτρέψτε μου όμως μερικές παρατηρήσεις επί του σχολίου:
1. Προσβάλλω εγώ την αισθητική σας κ. ανώνυμε και όχι η παράγκα που στήνεται για «Παντάνασσα»;
2. Προσβάλλω τη νοημοσύνη σας επειδή έχω το θάρρος της γνώμης μου; Βέβαια χρόνια τώρα εσείς και οι όμοιοί σας δεν είχατε συνηθίσει να ακούτε την άλλη άποψη. Οπότε τώρα σας κακοφαίνεται.
3. Από την Μητρόπολη παραιτήθηκα διαμαρτυρόμενος. Ας σας πληροφορήσουν καλύτερα οι «φίλοι» σας. Οι οποίοι και προσπάθησαν παντοιοτρόπως για την εξόντωσή μου. Κι ακόμα το παλεύουν... Δημοσιεύω εδώ, για λόγους ιστορικούς και για όσους ξέρουν να διαβάζουν, την εναντίον μου αναφορά στην Ι. Μ. Γηροκομείου του αρχιμ. Νικόδημου Σιδέρη (6-11-2001).
4. Προκαλώ την Μητρόπολη να δώσει στη δημοσιότητα τους «μισθούς» μου για να σας φύγει και σας ο καημός…
5. Πείτε μου πού να πάω να διορθώσω τις «μουσικές ατεχνίες» μου εσείς που ξέρετε.
6. Στο blog μου δημοσιεύω άπειρα σχόλια εναντίον μου, αλλά όχι τα πρόστυχα που εκπορεύονται από «εκκλησιαστικούς κύκλους» και μόνο. Κι αυτό είναι τουλάχιστον θλιβερό… Υπόκοσμος "εκκλησιαζόμενος"!...
Καλό Δεκαπενταύγουστο!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ασχολείσαι με τους ανώνυμους Παναγιώτη;
Δεν αξίζει τον κόπο. Εσύ, ακόμα κι αν διαφωνούμε μαζί σου, ό,τι έκανες το έκανες επώνυμα.
Θυμάμαι εκπομπές σου στο ΛΥΧΝΟ πολύ ...προχωρημένες. Το στίγμα σου το 'χεις δώσει από παλιά.
Κάνε τη δουλειά σου κι άστους να ...γαβγίζουν

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο του ανώνυμου σε άλλο μπλόγκ είναι συν τοις άλλοις αγένεια και φανερώνει εμπάθεια και προκατάληψη! Διαβάζοντάς το κανείς πείθεται για τα παραπάνω αλλά και για το ότι σίγουρα θα το αναρτούσες και στο δικό σου μπλόγκ στην σχετική ενότητα. Του απαντάς κατάλληλα βεβαίως!
Σχετικά με την "αναφορά" που δημοσιεύεις εδώ, του γνωστού Αρχιμ. Νικ. Σιδέρη, παρατηρώ πως έχει λάθη(Νικόδημος και όχι Νικοδήμος, πρωτοσύγκελλο και όχι πρωτοσύγκελο). Ακόμα δεν γράφει αν ο π. Χρύσανθος που "κατάλαβε το συμβάν" έκανε κάποιο σχόλιο επί τόπου... Όπως είναι γνωστό ο Νικ. Σιδέρης κινήθηκε πολύ υπόγεια και ύπουλα από το 2001 μέχρι την αρχή του 2005 σε σημείο που ο τοπικός τύπος τον κατέκρινε πολλές φορές και μάλιστα η εφημερίδα Γνώμη του προσήψε τον προσδιορισμό "εφήμερη εξουσία...". Επειδή, για παράδειγμα, "είχε τις πληροφορίες του..." κατάφερε να απομακρύνει προσωρινά απο τη θέση του προισταμένου του Αγίου Ανδρέα τον τωρινό προιστάμενο πρωτοπρεσβύτερο...και άλλα πολλά... Όσο για τον καθηγούμενο π. Συμεών αυτό το "μετά της εν Κυρίω αγάπης" με το οποίο υπογράφει ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα... Εν πάση περιπτώσει μήπως μπορείς να μας πληροφορήσεις τι απέγινε τελικά με αυτή την αναφορά; Είχε κάποια εξέλιξη το ζήτημα;

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ!
ΑΠΟΡΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ!
ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ECCLESIANET, ΕΣΥ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.
ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΩ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ECCLESIA.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 5:14μμ

Το κείμενο του αρχ. Νικοδήμου Σιδέρη το δημοσίευσα για να δείξω την... παράδοση που έχω στην ...αταξία, πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο κάθε φορά.
Όσοι λένε ότι όταν ήμουν στην Μητρόπολη δεν μιλούσα, απλά δε γνωρίζουν. Αλλά και να μάθουν την αλήθεια δεν θα την πιστέψουν γιατί θα την έχω πει εγώ.
Γι' αυτό προτιμώ να μιλούν τα κείμενα.

Ως προς την αναφορά Σιδέρη. Το Ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής Γηροκομείου με κάλεσε τότε δι' εγγράφου (11/11/2001) - το οποίο υπογράφει ο π. Συμεών Χατζής - να καταθέσω απολογία "περί του καταγγελλομένου θλιβερού επεισοδίου".
Απολογήθηκα λοιπόν, χωρίς φυσικά να ζητήσω συγγνώμη, και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν γιατί τότε ο Συμεών Χατζής δεν ήθελε να κάνει, όπως έλεγε, το χατήρι του Σιδέρη και να με απολύσει.
Το ενδιαφέρον βέβαια στην μετά 6 χρόνια απόλυσή μου έγκειται στο γεγονός ότι δεν εκλήθην σε απολογία. Προτιμήθηκε η απόλυσις δια κούριερ!
Το θέμα όμως δεν έχει λήξει. Έχουμε δρόμο ακόμα...

Ανώνυμος είπε...

Τι τραβάς ρε Πάνο! Μην ταράζεσαι... Καλό Δεκαπενταύγουστο!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε ιστολογε , ο Σιδερης οπως και ο Ιεροθεος Ζαχαρης , γνωρισαν ευτυχως εφημερη δοξα . Τωρα εχουν παρκαρει το καλαμι τους και αναπολουν ημερες εξουσιας . Περαστικα τους . Οσον αφορα το σχολιο περι των μουσικων κακοτεχνιων σας τι να πει κανεις; Θεωρω οτι ειστε θυμα του Καρα και του Αγγελοπουλου . Ομως για εσας που εχετε αμεση σχεση με την πηγη της μουσικης , το οικουμενικο μας Πατριαρχειο υπαρχει σωτηρια .Ζητηστε απο τον αρχοντα ΑΣΤΕΡΗ να σας "λουσει" με το γαργαρο νερο της πατριαρχικης του ερμηνειας και θα τοτε καθε Καραικη ΦΑΛΤΣΟΤΕΧΝΙΑ θα ειναι μονο θλιβερο παρελθον .

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη "παίζεις" και στο Αναλόγιον: Ψάλτης σε δυο ενορίες!

http://www.analogion.com/forum/showthread.php?t=1747

Ανώνυμος είπε...

Σχωράτε με τον ανόητον αλλά, ο Ανώνυμος υβριστής και ο Ανώνυμος υπερασπιστής την ίδιαν Ανώνυμον μούρην έχουν...
Κρυφτείτε οπίσω από τον Ανδριόπουλον τώρα, που έχει και όνομα και γνώμην.

Ανώνυμος είπε...

Κ.Μ
Δεν μπορείται κ. Ανδριόπουλε να προσβάλεται τα πνευματικά τέκνα του μακαριστού Μητροπολιτουμας,
22-4-2012

Related Posts with Thumbnails