Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Νομάρχη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Γάσπαρο και στον Δήμαρχο Ζακυνθίων κ. Διονύσιο Ακτύπη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο και τους Αρχιερείς της επίσημης συνοδείας του, Ταμασού κ. Ησαϊα, Ναυκράτιδος κ. Κύριλλο, Χύτρων κ. Λεόντιο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο. Ο Νομάρχης κ. Γάσπαρος προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο μια βυζαντινή εικόνα και αντίγραφο της προτομής του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού.

Κατά την επίσκεψή του στον Δήμαρχο Ζακυνθίων κ. Διονύσιο Ακτύπη και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου υπογράμμισε σε σχετική με το Κυπριακό ομιλία του:
«Ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν θα δεχθεί να κλείσει όπως - όπως το Κυπριακό. Ζητούμε σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας για να ζήσουμε στη γη των προγόνων μας. Ποτέ δεν θα παραδώσουμε την ελευθερία μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού και θα κλείσουμε τα αυτιά μας στις όποιες παραφωνίες».
Η πικρή αλήθεια είναι, είπε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χρυσόστομος, ότι ο Κυπριακός λαός προτιμά τη σημερινή κατάσταση από μια κακή λύση, που θα συνεπάγεται τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως προέβλεπε το σχέδιο Ανάν.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζακυνθίων διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συμπαράσταση του λαού της Ζακύνθου και αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες σχέσεις με την Λεμεσό, με την οποία είναι αδελφοποιημένη η Ζάκυνθος. Προσέφερε στον Μακαριώτατο το μετάλλιο του Δήμου και ιστορικά βιβλία.

Στις 11 το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος, όπως και όλοι οι προσκεκλημένοι για την πανήγυρι Αρχιερείς, παρέστησαν στην έξοδο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου εκ της Λάρνακος και του ευπρεπισμού της Λειψανοθήκης.
Το μεσημέρι παρετέθη γεύμα υπό του Μητροπολίτου Ζακύνθου στον Λόγγο του Αγίου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη, κατάφερες κάτι απίθανο! Μετριασμός σχολίων στο μέχρι χθες ελεύθερο εκκλησιαστικό blog!!
Επειδή παρακολουθούσα το θέμα, ο μετριασμός μπήκε αφού βγήκε η ανάρτηση με τα κακόβουλα σχόλια... Όποιος κατάλαβε κατάλαβε...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ!!!! ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ...... Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΗΤΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΘΕΡΜΟΚΕΦΑΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗ ΣΧΟΛΙΑ ΟΠΟΤΕ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΒΓΗΚΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ!

Related Posts with Thumbnails