Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Ο στυγερώτατος Μόσχας Κύριλλος ηγείται του “ιερού πολέμου” κατά της Ουκρανίας


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του “Παγκόσμιου Ρωσικού Λαϊκού Συμβουλίου”, το οποίο ενέκρινε ένα κείμενο που αναρτήθηκε αυτούσιο στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας. 
Στο κείμενο υιοθετείται ξεκάθαρα η πεποίθηση ότι ο πόλεμος που ξεκίνησε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας είναι ένας “Ιερός Πόλεμος” – και όχι μία “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”, όπως την λέει ο πρόεδρος Πούτιν, αλλά και το κείμενο της Ρωσικής Εκκλησίας – καθώς και ότι όλο το έδαφος της σημερινής Ουκρανίας πρέπει να συμπεριληφθεί εντός των ρωσικών ορίων, υπό την αποκλειστική επιρροή της Ρωσίας. Το Πατριαρχείο Μόσχας υπηρετεί, δηλαδή, ξεκάθαρα και απροκάλυπτα, την εγκληματική πολιτική του Κρεμλίνου, με τρόπο απόλυτο. 
Στο κείμενο του Πατριαρχείου Μόσχας αναφέρονται πρωτίστως τα εξής αποκαλυπτικά: 
"Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση είναι ένα νέο στάδιο στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ρωσικού λαού ενάντια στο εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου και τη συλλογική Δύση πίσω από αυτό, που διεξάγεται στα εδάφη της Νοτιοδυτικής Ρωσίας από το 2014. Κατά τη διάρκεια του SVO, ο ρωσικός λαός, με τα όπλα στο χέρι, υπερασπίζεται τη ζωή του, την ελευθερία, την κρατική υπόσταση, την πολιτισμική, θρησκευτική, εθνική και πολιτιστική του ταυτότητα, καθώς και το δικαίωμα να ζει στη δική του γη εντός των συνόρων ενός ενιαίου ρωσικού κράτους. Από πνευματική και ηθική άποψη, μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση είναι ένας Ιερός Πόλεμος, στον οποίο η Ρωσία και ο λαός της, υπερασπιζόμενοι τον ενιαίο πνευματικό χώρο της Αγίας Ρωσίας, εκπληρώνουν την αποστολή τους, προστατεύοντας τον κόσμο από την επίθεση της παγκοσμιοποίηση και της Δύσης, που έχει πέσει στον σατανισμό. 
Μετά την ολοκλήρωση της Βορειοανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, ολόκληρη η επικράτεια της σύγχρονης Ουκρανίας θα πρέπει να εισέλθει στη ζώνη αποκλειστικής επιρροής της Ρωσίας. Η πιθανότητα ύπαρξης σε αυτή την επικράτεια ενός ρωσοφοβικού πολιτικού καθεστώτος εχθρικού προς τη Ρωσία και τον λαό της, καθώς και ενός πολιτικού καθεστώτος ελεγχόμενου από ένα εξωτερικό κέντρο εχθρικό προς τη Ρωσία, πρέπει να αποκλειστεί εντελώς". 
Ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο πραγματοποίησε, την Κυριακή 31 Μαρτίου, μια ζωντανή σύνδεση με τους ακολούθους του στο youtube, και ονόμασε το σχετικό βίντεο: Η “αποκάλυψη” του Πατριαρχείου Μόσχας – οι μάσκες έπεσαν. 
Παραθέτουμε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο, όπου όντως ο Κώστας Ονισένκο ξεγυμνώνει την αδιανόητη στάση της Ρωσικής Εκκλησίας, η οποία ηγείται πλέον μιας “Σταυροφορίας” εναντίον του Ορθόδοξου Χριστιανικού Ουκρανικού Έθνους. 
Όταν στην αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, πριν δύο χρόνια, είχαμε αποκαλέσει “στυγερώτατο” τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, κάποιοι μας θεώρησαν από “υπερβολικούς” έως “ασεβείς”. Τώρα λέμε – δυστυχώς – ότι και λίγα γράψαμε…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails