Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΠΑΣΑΚΕΙΟ ΑΓΟΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Σε ένα από τα κείμενά μου για την περίπτωση Λουπασάκη στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού, είχα γράψει ότι «ο Λουπασάκης είναι μια τραγική κληρονομιά του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο οποίος – είναι γνωστό – αρεσκόταν στο μπούγιο και στα πυροτεχνήματα…». 
Βγήκε τότε το site ekklisiaonline και με την υπογραφή κάποιου – εντελώς άγνωστου αρθογράφου – …διέρρηξε τα …ιμάτια του κραυγάζοντας: «ΑΙΣΧΟΣ! Άρχων Οφφικιάλος του Οικ Πατριαρχείου προσβάλει τη μνήμη του Χριστόδουλου: Μας άφησε κληρονομιά τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού».
Και πιο συγκεκριμένα: 
«Σε πανικό πλέον βρίσκονται τα κέντρα που προσπάθησαν συνεπικουρούμενα από κάποια media να επιφέρουν κοινωνική αναστάτωση και αποσταθεροποίηση στην Εκκλησία της Ελλάδος αλλά αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα. Ο Άρχων Οφφικιάλος του Οικ Πατριαρχείου Ανδριόπουλος στο blog του προσπαθεί να επαναφέρει για άλλη μια φορά το θέμα του π Δημητρίου των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού ενώ τολμά να προσβάλει και τη μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου». 
Αυτά στις 23 Ιουνίου 2022. 
Σήμερα, Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, μόλις τέσσερις μήνες μετά, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ρίχνει …τίτλους τέλους στον Λουπασάκειο Λυκαβηττό, δηλώνοντας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής: 
«Φαίνεται ότι πείστηκαν να φύγουν. Θα τους δώσω ένα μοναστήρι παλιό στη Βάρη που θα γίνει κανονικό μοναστήρι με νόμο, παρακολούθηση κτλ. Θα έχουν κανόνες, θα πειθαρχούν κάπου. Τους έδωσα περιθώριο λίγων ημερών και περιμένω σε 5 μέρες απάντηση. Αν πουν ότι δέχονται, θα το παρακολουθήσουμε. Αν πουν “μένουμε εδώ”, θα γίνει ό,τι λένε οι κανόνες της εκκλησίας και ό,τι λένε οι νόμοι του κράτους… Δεν επιτρέπεται η εργαλειοποίηση του σταυρού. Θα μπει σε μία προθήκη στη μονή που θα πάνε και όποιος θέλει μπορεί να προσκυνάει». 
Επομένως, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μας απαλλάσσει – έστω και με αρκετή καθυστέρηση – από το Λουπασάκειο άγος του Λυκαβηττού και την τραγική κληρονομιά του Χριστοδούλου. 
Πάντως θα είχε ενδιαφέρον αν κάποιος μας έδινε μια πειστική εξήγηση γιατί ο μακαρίτης ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος χειροτόνησε τον Λουπασάκη. 
Τώρα οι οπαδοί του Λουπασάκη καλό είναι να ολοφύρονται και να ολολύζουν, αρκεί τα δάκρυά τους να είναι καυτά!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα ...μετά από χρόνια που σας διαβάζω αδικείτε τον εαυτό σας ...

Θα έπεσε στην αντίληψή σας και μια άλλη κριτική
https://orthodoxia.info/news/otan-o-archiepiskopos-anevike-ston-lyk/
---
Δεν χρειάζεται να δημοσιεύσετε το σχόλιο
Ευχαριστώ

Related Posts with Thumbnails