Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ" ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΧΟΡΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Με το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» (υπεύθυνος: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος) παρουσιάσαμε ένα αφιέρωμα στην μεγάλη χορογράφο Μαρία Χορς (1921-2015), την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 
Η «Ωδή στην ιέρεια Μαρία Χορς», πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 100+1 χρόνια από τη γέννησή της και τα επτά από τον θάνατό της (16 Σεπτεμβρίου 2015). 
Ομιλητές: Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Δημήτρης Γεωργαλάς, Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος. 
Σε πρώτη εκτέλεση παρουσιάστηκε έργο του Γιώργου Χατζημιχελάκη σε ποίηση Ιουλίτας Ηλιοπούλου, στη μνήμη της Μαρίας Χορς. 
Ερμηνεία: Δάφνη Πανουργιά, σοπράνο / Στεφανία Κατσαρού, φλάουτο. 
Την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικά το blod.gr του Ιδρύματος Μποδοσάκη και μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ
Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, παρουσιάσαμε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην Ελιά, με τον γενικό τίτλο «Χαίρ’ ευσχήμων ελαία», στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την διοργάνωση της οικογένειας Σπηλιωτόπουλου – Ελαιοτριβείο (Χαλανδρίτσα Αχαΐας). 
Η Μουσική Ποιητική της Ελιάς, δηλαδή ποίηση και μουσική για το δένδρο που αφθονεί στην Ελλάδα, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. 
Ποιήματα της αρχαιοελληνικής γραμματείας, βυζαντινά και δημοτικά καθώς και των: Ανδρέα Κάλβου, Κωστή Παλαμά, Λορέντζου Μαβίλη, Ανδρέα Εμπειρίκου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Νικηφόρου Βρεττάκου, Λεωνίδα Κακάρογλου, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, Παναγιώτη Καποδίστρια κ.α. 
Παρουσιάστηκαν τραγούδια Ελλήνων συνθετών (Αντίοχος Ευαγγελάτος, Γιώργος Κουρουπός, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου), με ερμηνευτές τους: Ιουλίτα Ηλιοπούλου – απαγγελία, Δάφνη Πανουργιά – τραγούδι, Γιάννης Μαυρίδης – βιολί, Νίκος Μαυρίδης – βιολί, Τάσος Σπηλιωτόπουλος – πιάνο, Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος – φωνή.
Παραθέτουμε το βίντεο της εκδήλωσης. 

 

1 σχόλιο:

Kyriakos Papadopoulos είπε...

Γεια σου Δάσκαλε, κ. Μαυρίδη, Τραπεζούντιε, μέγιστε βιρτουόζε του βιολιού.

Related Posts with Thumbnails