Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Η παρουσίαση του βιβλίου του Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλου «Στα κύματα της τάξης και της θάλασσας»


Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλου «Στα κύματα της τάξης και της θάλασσας», τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, στο θέατρο Κωτσόπουλου, στη Χαλκίδα, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας (ΔΚΒΧ) και ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ). 
Για το βιβλίο, το οποίο είναι μια θαυμάσια συλλογή οκτώ διηγημάτων με εικονογράφηση Πέτρου Χριστούλια (έκδοση ΔΚΒΧ, 2021), μίλησαν οι: Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Άγγελος Μαντάς, Δρ Φιλολογίας, επ. σχολικός σύμβουλος φιλολόγων και Μανώλης Στεργιούλης, Δρ Φιλολογίας, επιμελητής της έκδοσης. 


Η κα Σούλα Παπαγεωργοπούλου, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της ΔΚΒΧ, συντόνισε την εκδήλωση και διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο και ποιήματα. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκίδος π. Χριστόφορος Καλύβας, η πρώην Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, ο πρώην Υπουργός Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας Μιμίκα Σακελλαράκη, ο τέως Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Εύβοιας Κώστας Λάππας και πλήθος κόσμου. 


Παρευρέθηκαν όλα τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου της ΔΚΒΧ Αλέξανδρος Μακαρώνας, Μαρία Λάμπρου, Κώστας Μπαϊρακτάρης, Γιώργος Τσάλας και Ιωάννης Ρίζος, καθώς και το προσωπικό της ΔΚΒΧ Κατερίνα Κηρύκου, Βασιλική Τσόκου, Κώστας Γιδαράκος και Γεώργιος Σαρλάνης. 
Η βραδιά έκλεισε με ποιήματα των Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλου και Γιάννη Σκαρίμπα μελοποιημένα από τον Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Χαλκίδας «Νίκος Σκαλκώτας» Πάνο Στέλιο. Τραγούδησαν οι κυρίες Γιούλη Λάμπρου-Σκλιά και Γωγώ Σκλιά. Πιάνο έπαιξε η κα Γιάννα Γκαρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails