Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ "ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟ"


Ο σεβ. μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ απέστειλε απάντηση στο κείμενό μας “Ερωτήματα προς τον Πειραιώς Σεραφείμ περί του μυστηρίου του Βαπτίσματος”, την οποία παραθέτουμε στη συνέχεια.

3 σχόλια:

Νίκος Γ. είπε...

Αυτό το κείμενο πρέπει να διδάσκεται σε μαθήματα ρητορικής για το πώς να απαντάς χωρίς να...απαντάς. Είναι απλό, δεν γράφεις τίποτα για τα όσα σε ρώτησαν. Περνας στην αντεπίθεση πως και καλά εσύ είσαι μόνο ο σωστός, ενώ η άλλη μεριά κάνει λάθος. Ε στη συνέχεια κάθεσαι και της εξηγεις το λάθος που υποτίθεται πως έκανε, ενώ δεν το έκανε. Δεν έχει σημασία αν η άλλη πλευρά δεν έγραψε στα αληθεια πως δεν υπάρχει θεολογικό θέμα με ομοφυλοφιλια, εσύ θα πεις πως το έγραψε. Και φυσικά για να πείσεις χρειάζεσαι και επίκληση στην αυθεντία. Και τι καλύτερο από την αυθεντία των Πατέρων..

Ανώνυμος είπε...

Αν γινόταν στην Αμερική λέει δεν θα μίλαγε, αλλά μίλησε γιατί ήταν όμορος η Μητρόπολη που έγινε. Αλλά και η Αρχιεπισκοπή είναι όμορη με τη Μητρόπολη Πειραιώς.

Λες και έχει σημασία...

Σημασία έχει να μιλήσει συνοδικά η Εκκλησία. Τα υπόλοιπα είναι για προσάναμμα.

Ανώνυμος είπε...

Αφελής απάντηση αφελούς συντάκτη.... Σοφιστείες. Οι σοφιστές αυτό ακριβως εκαναν τον ήττω λόγον κρείττω ποιούσιν!!! Σεβασμιώτατε μας κουρασατε. Κρείττον το σιγαν!!!

Related Posts with Thumbnails