Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΣΤΟ ΜΠΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


Το ανύστακτο Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Αληθώς», που εδρεύει στο Μπανάτο της Ζακύνθου και ιδρύθηκε από τον ποιητή π. Παναγιώτη Καποδίστρια, μας παρουσιάζει σημαντικές εικαστικές δράσεις και το φετινό καλοκαίρι. 
Τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής της καλλιτέχνιδος Σοφίας Τσιάρα: «Ζωγραφική σε χαρτί». 
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Τέχνης «Αληθώς» / Βιβλιοθήκη της Ενορίας Μπανάτου, αρχίζοντας από την Δευτέρα 1η Αυγούστου στις 21:00 και με διάρκεια έως τον 15αύγουστο του 2022. Η κ. Τσιάρα κατάγεται από το Μπανάτο Ζακύνθου, ζει μόνιμα στην Αθήνα, εργάζεται ως ιατρός Νευρολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια της Νευρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Γεννηματάς", στον δε ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη ζωγραφική και την χειροτεχνία. 


Όπως επισημαίνει ο επιμελητής της έκθεσης Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας, η έκθεση χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες: Στην κύρια αίθουσα, παρουσιάζονται δέκα ναοί της Ζακύνθου, και η απόπειρα της ζωγράφου να αποτυπώσει Βρεφοκρατούσες ανά την οικουμένη. Στην δεύτερη αίθουσα ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει μια μικρή αναδρομική έκθεση με διάφορα έργα της ζωγράφου. Η δράση αποτελεί μέρος των εορτασμών για τα 400 χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Διονυσίου (1622-2022). 
Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Αληθώς», δίνει, επίσης, την δυνατότητα στους φίλους του να δουν τα ζωγραφικά έργα της έκθεσης της Μαρίας Ρουσέα «Σε άσπρο μαύρο φως / Digital Edition». 
Η φυσική έκθεση πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2021 και ήταν ένα αφιέρωμα του «Αληθώς» στην μεγάλη ζωγράφο της Ζακύνθου. Στην φετινή ψηφιακή εκδοχή της παρουσιάζονται πίνακες, ακουαρέλες, σχέδια και εικογραφήσεις, ενώ σε ειδικές ενότητες κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να διαβάσει κείμενα για την Μαρία Ρουσέα, αλλά και να παρακολουθήσει το οπτικοακουστικό υλικό που ετοίμασε η ίδια για τις ανάγκες της έκθεσης. Ο «ψηφιακός» επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει σημαντικές στιγμές του πολυποίκιλου εικαστικού έργου της, το οποίο αποτελεί ένα αφιέρωμα καρδιάς στην αγαπημένη της Ζάκυνθο. 
Μπορείτε να δείτε το ψηφιακό αφιέρωμα ΕΔΩ


Σκανάρετε με το κινητό σας για να δείτε την έκθεση


Τις εικαστικές δράσεις του "Αληθώς" επιμελείται ο Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας, MSc Μουσειολογίας, συντηρητής Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, επιμελητής εκθέσεων & δημιουργός περιεχομένου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails