Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

ΠΟΙΟΝ ΑΓΓΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΒΙΑΣΤΗ;

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Την καταδίκη του 50χρονου ιερέα από το Αγρίνιο, για όλες τις κατηγορίες και την επιβολή κάθειρξης 27 ετών ανακοίνωσε τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο ιερέας κρίθηκε ένοχος για 6 βίντεο παιδικής πορνογραφίας, για βιασμό κατά συρροή και για ασέλγεια κατά συρροή και εξακολούθηση.

Ο 50χρονος πήρε το δρόμο για τις φυλακές, ενώ ορισμένα από τα θύματά του ξέσπασαν σε δάκρυα, όταν ανακοινώθηκε η ποινή.

Παράλληλα, το δικαστήριο, διαβιβάζει τη δικογραφία στο Εφετείο του Αγρινίου για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των δύο μανάδων των κοριτσιών που υπέστησαν τα παραπάνω από τον ιερέα καθώς και του ίδιου για την περίπτωση ακόμη δυο κοριτσιών που κατέθεσαν ως μάρτυρες και δεν έχουν κάνει μήνυση.

Το ρεπορτάζ λέει πως οι έρευνες των Αρχών έφεραν στην επιφάνεια συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση του 50χρονου ιερέα, που σόκαραν ακόμα και έμπειρους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με δεδομένα από τα κινητά του τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές προκύπτει η απόλυτη εξάρτηση των ανήλικων κοριτσιών που ζούσαν μαζί με τις μητέρες τους στο σπίτι του ιερέα.

Τα κορίτσια φαίνεται πως υπάκουαν τυφλά τον 50χρονο ιερέα και πως φοβόντουσαν να μην τον απογοητεύσουν ή του προκαλέσουν δυσαρέσκεια, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τις τιμωρούσε.

Τώρα, το ενδιαφέρον είναι ότι τα παραπάνω, τουλάχιστον σε ένα ικανό βαθμό, ήσαν γνωστά τόσο στην Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας όσο και στην τοπική κοινωνία.

Φυσικά, δεν υπήρξε καμία απολύτως ενέργεια της τοπικής Εκκλησίας, υπό τον τότε – και νυν κεκοιμημένο  - μητροπολίτη Κοσμά, προς διερεύνηση της νοσηρής αυτής υπόθεσης.

Είχαμε αντιδράσει αμέσως για την ένοχη σιωπή - που μαρτυρούσε συγκάλυψη - από πλευράς Μητροπόλεως Αιτωλοακαρνανίας, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο και προφυλακίστηκε ο κληρικός Θεόδωρος Δροσοπαναγιώτης, γιός του ιερέως Δημοσθένη Δροσοπαναγιώτη.

Όμως, το θέμα, ακόμα και τώρα που επήλθε η καταδίκη του ιερέως, δεν απασχολεί τον χώρο της Εκκλησίας.

Καμία ανακοίνωση για το θέμα, ενώ είναι πολύ σοβαρό πια, καθώς ο ιερέας θα πρέπει να καθαιρεθεί.

Άκρα του τάφου σιωπή και από τον θεολογικό κόσμο. Καμία αντίδραση.

Την ώρα που μια σημαντική μερίδα του καλλιτεχνικού κόσμου κάνει «χαμό» για την περίπτωση Λιγνάδη, στον εκκλησιαστικό χώρο η καταδίκη του ιερέα φαίνεται πως δεν αγγίζει κανένα.

Κι έτσι όλα καλά! Οι κακοί στη φυλακή και οι επαγγελματίες της θρησκευτικότητας – κληρικοί και λαϊκοί - συνεχίζουν απτόητοι τον «πνευματικό» βίο τους. Καταναλώνοντας τόνους γεροντισμού, υποκρισίας και – φευ! - «ηθικής».


Ο Άρης Δημοκίδης δημοσιεύει το κείμενο της Ιδιωτικής Οδού, διότι αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα του πράγματος και δεν κλείνει τα μάτια του μπροστά στο έγκλημα, όπως οι πάρα πολλοί... Γράφει: 
Ο θεολόγος Παναγιώτης Ανδριόπουλος μέσω της εξαιρετικής Ιδιωτικής Οδού του είχε αναδείξει πολλές φορές το θέμα, όταν συνελήφθη ο ιερέας, όταν παραπέμφθηκε σε δίκη κλπ, τονίζοντας τη σιωπή της σχετικής Μητρόπολης και της Εκκλησίας γενικά. Τώρα όμως, μετά και την καταδίκη;
Ολόκληρη η σχετική δημοσίευση εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails