Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Ο ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΛΑ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Πριν ένα χρόνο, όταν είχε μόλις προφυλακισθεί ο καταδικασθείς, τελικώς, για βιασμό και ασέλγεια σε ανήλικες, κληρικός Θεόδωρος Δροσοπαναγιώτης, είχαμε επισημάνει σε όλους τόνους την ευθύνη του τότε μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος καμωνόταν πως δεν γνώριζε και σε απάντηση της Μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο, ο οποίος έγραψε κάτι για το θέμα, διαβάζαμε: 
«Οφείλατε, αν δεν γνωρίζατε, να πληροφορηθείτε ότι ο εν λόγω ιερέας είχε μετατεθεί σε παρελθόντα έτη σε διάφορες Ενορίες εκτός του Αγρινίου, όχι κατόπιν καταγγελιών για τα αδικήματα που τον βαραίνουν σήμερα, αλλά για άλλους λόγους. Από ποιά στοιχεία, κύριε Βουλευτά, προβαίνετε στην διαπίστωση ότι «ήταν γνωστή η δράση του», όπως αναφέρετε στο άρθρο σας; Δεν σας κάλυψαν οι ανακοινώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και τον Ιανουάριο και πρόσφατα, όπου επισημαίνεται ότι ζητήθηκαν στοιχεία και δεν προσκομίσθηκαν ποτέ; Ποιά είναι αλήθεια τα στοιχεία που εσείς επικαλείστε; Έχετε κάποια προσωπική πληροφόρηση για γεγονότα και καταστάσεις; Αν ναι, για ποιο λόγο δεν τα είχατε γνωστοποιήσει στις αρμόδιες αρχές (πολιτείας ή εκκλησίας);» 
Είχαμε γράψει τότε: ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ Ο ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ και είχαμε παραθέσει σχετικά στοιχεία. 
Τώρα τα όσα είπε ο καταδικασμένος κληρικός στην απολογία του, είναι εξόχως αποκαλυπτικά για το ρόλο του κοιμηθέντος μητροπολίτου. Ιδού το σχετικό απόσπασμα, από όσα είδαν αυτές τις μέρες το φως της δημοσιότητας. 
«Πρόεδρος: Τι απαντάτε στις καταγγελίες των κοριτσιών για τις οποίες κατηγορείστε; 
Κατηγορ: θα σας δώσω κάτι χειροπιαστό. Στις 15 Οκτωβρίου 2021 μέσα από τη φυλακή τελευταία κλήση που έκανα στον Μητροπολίτη Κοσμά μου είπε. «παπά Θόδωρε αυτές οι κοπέλες ήρθαν στο γραφείο μου και κουβεντιάσαμε πολλές φορές. Ούτε για βιασμούς μου μίλησαν, ούτε για ασέλγειες. Το αίτημα τους ήταν μόνο καθαίρεσή σου και διακοπή μισθού. 
Πρόεδρος: Εσείς τα λέτε αυτά δεν ξέρουμε αν τα είπε ο Μακαριστός που ήταν ένας Άγιος Ιεράρχης Κατηγορ: Να κάνετε άρση απορρήτου. Εξήγησα τα πάντα στο Μητροπολίτη με κάθε λεπτομέρεια και δια γράμματος, που το έστειλα στο σπίτι του. Μου είπε ότι πήγε στην αστυνομία και ρώτησε για στοιχεία σε βάρος μου. Διάβασε τη δικογραφία και μου είπε. Μακριά από αυτή τη γυναίκα (μητέρα των κοριτσιών) γιατί σε τύλιξε. 
Ο πρόεδρος του δείχνει τις σοκιν φωτογραφίες των ανήλικων και τον ρωτάει. Αυτά τα είδε ο δεσπότης, του τα λέγατε όλα; 
Κατηγορ: Όταν εξομολογούμαστε σε έναν άνθρωπο και πόσο μάλλον στο Μητροπολίτη μας δεν τα λέμε όλα; Έγραψα 15σέλιδο γράμμα στον Μητροπολίτη… 
Πρόεδρος: Μα έχετε παραδεχτεί ότι πολλά παραβατικά εκκλησιαστικά πράγματα που κάνατε δεν τα είχατε πει στο Μητροπολίτη ούτε είχε δει και το απαράδεκτο φωτογραφικό υλικό. 
Κατηγορ: Δεν τα είδε αλλά του τα εξήγησα». 
Κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί, νομίζω, να βγάλει τα συμπεράσματά του για τον ρόλο του μακαριστού…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails