Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Ο ΕΡΩΤΙΚΟΣ ...ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΑΝΟΣ


Κείμενο στο fb του κληρικού, τότε, Ανδρέα Κονάνου, το οποίο αναδημοσιεύτηκε σε ...ποικίλα sites.
ΑΝ ΖΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΟΥ ΕΡΩΤΙΚΑ, ΤΟΤΕ «ΜΗ ΜΑΣΑΣ»!!! 
Το μυστικό της όποιας επιτυχίας είναι ο έρωτας. Να αγαπάς αυτό που κάνεις, να είσαι παθιασμένος, ερωτευμένος. Να χάνεσαι με τις ώρες στο αντικείμενο του πόθου σου, να δίνεις χρόνο, χρήμα, δυνάμεις, όρεξη, τον ύπνο και το ξύπνιο σου. Να κοιμάσαι και να ονειρεύεσαι το στόχο σου, να κάνεις μαξιλάρι το όραμά σου. Αν βρεις το χάρισμά σου και το αγκαλιάσεις, σίγουρα θα σε εκτοξεύσει και ο Θεός και η ζωή και τα πάντα. Θα βρεθούν άνθρωποι, καταστάσεις, κανάλια, ραδιόφωνα, εκδοτικοί οίκοι, μαγαζιά, εταιρίες, γνωριμίες, τυχαίες συναντήσεις και συγκυρίες που θα σε οδηγήσουν στην απογείωση. Μα εσένα δεν θα σε νοιάζει αυτό! Εσύ εκεί, με προσήλωση στον έρωτά σου! Μπαίνεις στο ποτάμι αυτό της δημιουργικότητας, και αφήνεσαι να σε πάει. Και ξέρεις ότι το ποτάμι «δεν γυρίζει πίσω». Και κοιτάς μόνο μπροστά με χαρά, παρόλο που κάποιες σκέψεις και πεποιθήσεις του παρελθόντος – του τύπου «μα ίσως αποτύχω», «μα σίγουρα θα τα καταφέρω;» «κι αν κάτι στραβώσει, τι θα κάνω;» κλπ- ίσως θέλουν να ανακόψουν την πορεία σου. Ένα άλλο μυστικό των επιτυχημένων ανθρώπων, σε όποιο τομέα της ζωής, είναι, ότι δεν επιδιώκουν την επιτυχία!! Ζουν τη στιγμή! Ζουν αυτό που αγαπούν και δίνονται σ’ αυτό με μεράκι. Και επειδή ακριβώς δημιουργείται ένας συντονισμός με το Θεό, όλα γίνονται αβίαστα. Δεν σφίγγεσαι για το χάρισμά σου. Βγαίνει μόνο του. Εσύ είναι σαν να παίζεις, ενώ στην πραγματικότητα μεγαλουργείς. Όταν ο Θεός έκανε τον κόσμο, δεν πιέστηκε, δεν «έσπασε το κεφάλι Του» να βρει λύσεις, σχέδια, τρόπους. Πρόκειται για ροή ενέργειας, ξεχείλισμα καρδιάς, ξέσπασμα ορμής, έκρηξη ηφαιστείου. Μου λέει ένας «πού τα σκέφτεσαι αυτά που λες;» «Μα δεν τα σκέφτομαι! Έρχονται». Όταν είναι να μιλήσω ή να γράψω, δεν σκέφτομαι. Απλά αφήνομαι, και μιλάω, και … ακούω μερικές φορές κι εγώ για πρώτη φορά κάτι πράματα που λέω, και γελάω, διότι δεν τα είχα σκεφτεί να τα πω. Είναι αυτό που λέμε «μου ήρθε μια ιδέα». Από πού ήρθε; Από εκείνη τη δεξαμενή την ακένωτη, την ατέλειωτη και μεγάλη, την θεϊκή. Έμπνευση. Όταν ένας εμπνευσμένος σεφ μαγειρεύει, τι κάνει στην πραγματικότητα; μεγαλουργεί κι αυτός, στον δικό του τομέα. Σα να μπαίνει σε ένα σύννεφο, σε μια νεφέλη δημιουργική, κι αυτή τον πάει ψηλά κι όλο ψηλότερα, ενώ αυτός πατάει στέρεα στη γη. Είναι εδώ, είναι κι εκεί, στο μεγαλείο και τη δόξα. 


Κρατά στα χέρια του αλεύρια, και βούτυρα, και γάλατα και αυγά, και μέσα από απλά και ταπεινά υλικά, δημιουργείται κάτι μαγικό και εξαίσιο που μεταδίδεται και σε όλους μας. Μεταδοτικότητα! Συνήθως όλα τα χαρίσματα δίνονται για να μοιραστούν με όλους! Είναι για να πιούν όλοι απ’ το κρασί αυτό της χαράς! Γι’ αυτό και οι άνθρωποι που θέλει ο Θεός να κάνει εργαλεία της αγάπης Του, έχουν συνήθως αυτό το γνώρισμα: σκορπάνε αγαπητικά αυτό που κάνουν στο… σύμπαν. Αγγίζουν πολλούς, κοινοποιούν παντού, μοιράζονται με την ανθρωπότητα, πείθουν μάζες, τραβάνε νέους και μεγάλους, μαγνητίζουν και ελκύουν. Δεν το επιδιώκουν με το ζόρι όλο αυτό, αλλά γίνεται. Είπαμε, όπου ζόρι, εκεί δεν έχουμε χάρισμα, μα κάτι ψεύτικο που σύντομα θα σβήσει και θα αποκαλυφτεί. Το αληθινό χάρισμα «προδίδεται» από μόνο του, σαν τα λουλούδια που, και κρυμμένα, μοσχοβολούν. Σαν το φρεσκοψημένο κέικ που σου σπάει τη μύτη. Καλλιτέχνες, αθλητές, μουσικοί, ποιητές, συγγραφείς, ομιλητές, θεραπευτές, ηθοποιοί, γονείς, δικηγόροι, άνθρωποι από όλα τα επαγγέλματα. Όλοι καλούμαστε να ζήσουμε το χάρισμά μας! Με έρωτα όμως!! Όχι με μιζέρια. Όχι απλά για το μεροκάματο και την επιβίωση. 


Χαίρομαι πολύ για τον φίλο μου τον Γιώργος Τσούλης / Giorgos Tsoulis, τον σπουδαίο σεφ, που ζει ακριβώς το χάρισμά του, όπως το περιέγραψα πιο πάνω! Κάνει κάτι με τόση γνώση, κατάρτιση και επιμέλεια, και το κάνει …χαρισματικά! Χωρίς ναρκισσισμό ή έπαρση, και χωρίς αλαζονεία. Γι’ αυτό και ζεσταίνει τις καρδιές όσων τον παρακολουθούν, όπου κι αν εμφανίζεται. Μ’ αρέσει πολύ που δεν «ψωνίζεται», μα μένει απλός και ταπεινός, προσιτός και γνήσιος. Όπως είναι στο «γυαλί», έτσι είναι κι από κοντά. Καταδεκτικός και ανοιχτός να μάθει, να γελάσει, να δώσει αγάπη και χαρά. Ευχαριστώ τον Θεό που είναι κι αυτός φίλος μου. Μαζί με πολλούς άλλους υπέροχους ανθρώπους!!! 

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πού θέλετε να καταλήξετε;

Υπονοείτε κάτι για τα δύο άτομα που αναφέρονται στο κείμενο;

Ανώνυμος είπε...

"Με αυθεντικότητα και ειλικρίνεια, αλλά με περισσότερη πλέον ανοιχτοσύνη, ευρύτητα και ελευθερία". Δηλαδή ο κυρ Αντρέας πλέον, δηλώνει ευθαρσώς ότι στην ιεροσύνη ένιωθε κλειστοσυνη, στενότητα και ανελευθερία!!! Τότε γιατί έκανε "όλη τη γη πατρίδα του" κηρρυτοντας αλλά από αυτά που σήμερα ισχυρίζεται; Ντροπή κυρ Αντρέα... Ντροπή... Ντροπή...

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι δεν περίμεναν την 24 Αυγούστου 2020 για να καταλάβουν τι εστί Ανδρέας Κονάνος ... ΑΛΛΑ τι φταίνε όσοι τον πίστεψαν και βλέπουν σήμερα τα αποκαλυπτήρια ... Αδελφοί μου, ΜΟΝΟ ο Χριστός δεν προδίδει ... Σ' αυτόν είναι η ελπίδα μας ... Δε φταίει το Οικουμενικό Πατριαρχείο για όσα έκαμαν στη Μονή Χρυσοβαλάντου στη Ν. Υόρκη κάποιοι άλλοι προ ολίγων ετών ...

Νίκος Γ. είπε...

Το νέο του βιβλίο φέρει ημερομηνία έκδοσης 6 Αυγούστου (ανήμερα δηλαδη της Μεταμορφώσεως) και μαντεψτε: είναι το πρώτο του βιβλίο που μπροστά από το όνομα δεν υπάρχει το "π.".. Όσον αφορά το περιεχόμενο;Ημερολόγιο του 2021 με... αποφθέγματα του συγγραφέα..
//www.psichogios.gr/books/hmerologio-2021.html

Νίκος Γ. είπε...

Επίσης τον Νοέμβριο θα βγει αυτό. Για εξομολογητικό το κόβω, μάλλον θα εξηγεί ο,τι εγινε: https://www.psichogios.gr/books/floga-o-anthrwpos-poy-anapse-sthn-kardia-moy-mia-fwtia.html

Νίκος Γ. είπε...

Είχα και ένα άλλο σχόλιο το οποίο ίσως σβήστηκε για το νέο του βιβλίο το οποίο έχει ημερομηνία εκδοσης 6 Αυγούστου. Το λέω διότι στο εξώφυλλο μπροστά από το όνομα δεν υπάρχει το "π."..

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος Τσούλης μας ξεναγεί στον κόσμο του μέσα από 26+1 ερωτήσεις

4. Αν μπορούσατε να καλέσετε τρεις διάσημες προσωπικότητες για δείπνο, εν ζωή και μη, ποιες θα ήταν αυτές;
Λοιπόν, θα καλούσα σίγουρα τον Freddy Mercury, τον Νότη Σφακιανάκη και τον Thomas Keller!

7. Η μεγαλύτερη απόλαυση στη ζωή ποια είναι;
Το φαγητό σε συνδυασμό με το σεξ.

8. Ο έρωτας περνάει από το στομάχι;
Σαφώς ο έρωτας περνάει από το στομάχι! Όλα περνάνε από το στομάχι, όχι μόνο ο έρωτας. Το φαγητό είναι αυτό που φέρνει κοντά όχι μόνο τους εραστές, αλλά λαούς ολόκληρους! Γύρω από το φαγητό μαζεύονταν πάντα οι άνθρωποι για να απολαύσουν την πιο απλή οικογενειακή στιγμή, μέχρι για να λάβουν αποφάσεις που θα άλλαζαν τον κόσμο και την ιστορία!

https://glow.gr/o-giwrgos-tsoylhs-mas-ksenagei-ston-kosmo-toy-mesa-apo-26-1-erwthseis

Ανώνυμος είπε...

Έρωτας είναι η αιτία τελικά;

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Παύλος Παπαδόπουλος έγραψε:

Ποιος έκανε τον κληρικό αυτόν τόσο δημοφιλή;
Ποιος τον έκανε star;
Δυστυχώς η απάντηση είναι σκληρή.

Ενώ όλοι, τουλάχιστον κληρικοί και θεολογικά καταρτισμένοι χριστιανοί, γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος κληρικός αποκλίνει από την Παράδοση της Εκκλησίας και την διδασκαλία των Θεοφόρων Πατέρων, συστηματικά τον καλούσαν Μητροπολίτες και κληρικοί να κάνει διαλέξεις στις Μητροπόλεις τους και στις ενορίες τους.

Οι ίδιοι άνθρωποι που κουτσομπόλευαν από εδώ και εκεί για τις τοποθετήσεις του κληρικού αυτού, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι τον καλούσαν να μιλήσει στο ποίμνιό τους και να πουλήσει τα βιβλία του.

Σίγουρα έλεγε και πράγματα σωστά, ειδικά τα πρώτα χρόνια και της ραδιοφωνικής του παρουσίας αλλά και των διαλέξεών του, όμως εδώ και χρόνια οι ομιλίες του δεν λέγανε τίποτα το ουσιαστικό, με κανένα θεολογικό υπόβαθρο. Πετούσε μέσα στην μία ώρα κάποιο απόφθεγμα ενός αγίου και μέχρι εκεί. Όλα τα άλλα ήταν «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Φέρουνε λοιπόν ευθύνη όλοι εκείνοι που τον καλούσαν τακτικά μόνο και μόνο για να μαζέψουν κόσμο στην εκδήλωσή τους!

Αυτά είναι τα κριτήριά μας λοιπόν;
Να μαζέψουμε κόσμο; Διότι αυτό γινόταν.

Αφού ακούγαμε τι έλεγε, διαβάζαμε τι έγραφε, γιατί εμείς συνεχίσαμε να τον καλούμε σε ομιλίες και εκδηλώσεις; Γιατί παίζαμε τις ομιλίες του στα ραδιόφωνα; Γιατί πουλούσαμε τα βιβλία του στα βιβλιοπωλεία μας;

Θα το πω κι ας φανεί «κάπως». Μαγκιά του. Ναι, μαγκιά του που μας εκμεταλλεύτηκε, που μοσχοπούλησε, που έγινε αυτό που έγινε. Μαγκιά του που κατάφερε να πείσει Μητροπολίτες και ιερείς να κάθονται και να τον ακούνε μαζί με το ποίμνιό τους.

Όχι, δεν επικροτώ αυτό που έκανε. Καταδικάζω όμως την συμπεριφορά όλων όσων που ενώ ξέρανε από την άλλη συνέχιζαν να εθελοτυφλούν.

Το φοβερό δεν είναι ότι αυτός ήρθε και έφυγε. Το φοβερό είναι ότι υπάρχουν κι άλλοι "τέτοιοι". Και δυστυχώς τίποτα δεν γίνεται για να σταματήσει το κακό που κάνουνε στο ποίμνιο. Όχι μόνο καριερίστες ομιλητές αλλά και άλλοι που γίνονται με τα ψευτοθαύματα που παρουσιάζουν ως οι εκλεκτοί, ως οι χαρισματικοί και θαυματοποιοί.

Και τρέχει ο κόσμος να τους προσκυνήσει. Και τρέχει ο κόσμος να τους ακούσει. Και τρέχει ο κόσμος για να θεραπευτεί.
Δεν ψάχνει κανείς την σωτηρία αλλά την θεραπεία, κανείς δεν ψάχνει τον Χριστό αλλά αυτό το "κάτι" που θα πάρει θαυματουργικά και μετά "μη τον είδατε τον Παναή".

Ελάχιστοι όμως είναι αυτοί που τρέχουν να ακούσουν λόγο Θεού, να ακούσουν κάτι που δεν θα νταντέψει τα πάθη τους αλλά θα τους ταρακουνήσει για να μετανοήσουν.

Ελάχιστοι είναι αυτοί οι χριστιανοί που θα θελήσουν να διαβάσουν βιβλία Αγίων Πατέρων, όπως η Κλίμακα του Αγίου Ιωάννου του Σιναϊτου, συγγράμματα του Αγίου Μαξίμου, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του Μεγάλου Βασιλείου.
Δύσκολα τα ανεβάζουν, οπισθοδρομικά τα κατεβάζουν!
45827242909

Ανώνυμος είπε...


Και ακόμα πιο λίγοι είναι αυτοί που θα διαβάσουν και θα ακούσουν και τελικά θα αλλάξουν. Δεν αλλάζουν οι χριστιανοί. Δεν θέλουνε. Γι’ αυτό και ψάχνουν κληρικούς που θα θωπεύουν τα πάθη τους, που θα μιλούνε αόριστα και γενικά για μια ζωή με καλοσύνη και αγάπη, που θα κηρύττουν όχι Χριστό αλλά ευτυχία και ηρεμία. Ψάχνουν δηλαδή όχι πνευματικούς ανθρώπους αλλά "life coach"!

Εύχομαι ολόψυχα ο Θεός να φωτίσει το καθένα μας. Και να τονίσω ότι όλος αυτός ο ντόρος προκλήθηκε όχι γιατί ένας κληρικός τα πέταξε, αλλά διότι ένας κληρικός παρουσίασε την πτώση του ως εντιμότητα. Σα να λέμε ότι εγώ έκλεψα και σας παρουσιάζω τα κλοπιμαία, αλλά δεν τα γυρίζω πίσω στα θύματα, ούτε αναγνωρίζω την πτώση μου, αλλά αντιθέτως λέγω ότι επειδή και μόνο σας λέω ότι είμαι κλέφτης, είμαι έντιμος!

Μου έκανε εντύπωση που στην δήλωσή του για την αποχώρησή του, δεν λέγει πουθενά έστω ένα «συγνώμη για τον σκανδαλισμό» ή ένα «εύχεσθε για μένα». Τίποτα.

Αυτό δείχνει ότι το ράσο το θεωρούσε φυλακή και την Εκκλησία ως χώρο να κλέψει ψυχές προς ίδιον όφελος. Είμαι σκληρός; Μπορεί. Εμένα αυτή την εντύπωση μου δίνει.

Ξέρει πολύ καλά τι θα πει και πώς θα το πει. Δεν θέλει να χάσει κανέναν ακόλουθό του, αντιθέτως θέλει να κρατήσει τους πιστούς αλλά συγχρόνως να ανοιχθεί και σε όλους εκείνους που δεν πιστεύουν. Κινείται έξυπνα, αυτό του το αναγνωρίζω.

Όμως καλέ μου Ανδρέα, ποιο τελικά το όφελος από όλο αυτό; 50 χρόνια δημοφιλίας; Και τι λοιπόν; Μετά; Μετά τι;

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=156857876025037&id=1113

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο του π. Παπαδόπουλου. Δεν χωράει ολόκληρο σε σχόλιο.
Ίσως θα μπορούσατε να το ενσωματώσετε στο κείμενο σας και να σβήσετε τα ελλειπή σχόλια.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=156857876025037&id=1113

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ έγραψε:

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΞΩΠΑΠΑ! ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΓΩΠΑΘΗΣ (ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΠΑΘΗΣ) ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ....ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΚΗ ΤΗΣ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ!... ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΓΟΗΤΕΥΘΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΡ ΚΟΝΑΝΟ, ΚΑΚΩΣ ΕΙΧΑΝ ΓΟΗΤΕΥΘΗ! ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ! ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΗ ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

https://www.facebook.com/joseph.harkiolakis/posts/3270593283034883

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ σβήστε τα σχόλια 2:02 π.μ.
Περιέχουν λάθη και δεν έχω την δυνατότητα να τα σβήσω
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Σβήστε και το 2:03
Λάθος το copy paste του συνδέσμου.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Παύλος Παπαδόπουλος για τον Ανδρέα Κονάνο

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=156857876025037&id=111345827242909

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοεί ο ποιητής;

Ανώνυμος είπε...

Λάθος οι σύνδεσμοι στα 2:02, 2:03.

Ανώνυμος είπε...

Φτάνει πια.

Ανώνυμος είπε...

Αν έχετε κάτι να καταθέσετε για την Παναγία Γάλαξα, να το καταθέσετε στις αρμόδιες αρχές. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος με αυτά που γράφετε.

ευθυμιος είπε...

Το τραγικό είναι ότι ελάχιστοι είναι οι χριστιανοί (;) Που θα θελήσουν να διαβάσουν την Αγία Γραφή ή έστω την Καινή Διαθήκη,προεξαρχοντων των "ειδικών ιερέων"

Unknown είπε...

Τι κατακριση δηλητηριάζει τη ζωή σας...Α ΠΑ ΠΑ σκιαχτηκα...Ολοι εσείς με το φωτοστέφανο γίνατε εισαγγελείς του πρώην πατέρα Κονανου...Σα σε ντρέπεστε.

Unknown είπε...

Μεχρι 23αυγουστου ηταν ο αγαπημενος ολων μας!!!και τώρα το κατακρινουμε.....εμεις οι χριστιανοί ορθόδοξοι!ελεος πια ειμαστε χειροτεροι απ τους φαρισεους!ο ανθρωπος μονο καλα μας εδινε τοσον καιρο και τωρα το σταυρωνουμε!ντροπη μας!!!

Ανώνυμος είπε...

Unknown ποιος σας είπε ότι μέχρι τις 24 Αυγούστου ήταν ο αγαπημένος όλων μας; Πως βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα.Συμπαθητική φυσιογνωμία ναι. Άνθρωπος με αμεσότητα επίσης ναι. Από την άλλη υπάρχουμε και εμείς που θεωρούμε ότι οι ομιλίες και τα γραπτά του κινούνταν σε προτεσταντικά πλαίσια. Αν έκλεινες τα μάτια δεν ξεχώριζες αν μιλάει πάστορας ή ορθόδοξος κληρικός.

Ανώνυμος είπε...

Μιλάτε για κατάκριση μερικοί χωρίς να ξέρετε τι σημαίνει!Πρώτος που έλεγξε τους ανθρώπους ήταν ο ίδιος ο Χριστός με τα ουαί προς τους Φαρισαίους.Αλλο το να πεις και να το αιτιολογήσεις ότι αυτός ο αδερφός εκεί έκανε λάθος κι άλλο να πεις η εννοήσεις ότι εγώ είμαι ο δίκαιος και θα σωθώ και ο άλλος θα χαθεί!Το πρώτο είναι υποχρεωση σου να το κανεις και παράλληλα να προσεύχεσαι για τον παραστρατημένο αδερφο για να γυρίσει στον ίσιο δρόμο.Αυτο το κανεις απο αγαπη.Αλλοίμονο αν λεγαμε μεσα στην Εκκλησία να κανει ο καθένας οτι θελει και να λεγαμε δε τρεχει τίποτα!Υπαρχουν ιεροι κανονες αν λεει σε καποιους κατι αυτο που οφειλουμε να ακολουθουμε αν θελουμε να λεγομαστε ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΊ ΟΡΘΌΔΟΞΟΙ.Καταρχάς αυτός ο άνθρωπος απο μονος του προβάλλεται διαρκώς είτε από τα βιβλία του είτε από τις ομιλίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στους χώρους που τον καλούν.Αυτο σημαινει οτι φυσικα και θα κριθει οπως ακριβως ο οποιοσδηποτε που χρησιμοποιει δημοσια το λογο του αυτο ειναι δημοκρατικα-χριστιανικα θεμιτο.Το χειροτερο δεν ειναι οτι αφησε η πεταξε τα ρασα αλλα το οτι με πολυ ελαφροτητα λεει τωρα κανω μια νεα αρχη 20 χρονια δηλαδη αυτος ιερωμενος τα πεταξε στο καλαθο των αχρηστων σα να μη συνεβησαν ποτε αυτα!!!Ηταν πνευματικος και ειχε απο κατω ενα ποιμνιο που πολλοι ανθρωποι ειχαν στηριξει πανω του την ψυχη τους αυτο ειναι μεγαλο αμαρτημα διοτι τωρα θα σκανδαλιστουν πολλοι υστερα απο αυτο το γεγονος.Εγω μπορει να ειμαι χειροτερος απο σας και τον Κονανο αλλα διαβαστε λιγο τους Αγιους Πατερες και τους ιερους κανονες γιατι ολοι θα κριθουμε απο τα εργα μας αλλα οι ιερεις-ποιμενες θα κριθουν πιο αυστηρα γιατι οπως προπειπα κρατανε πανω τους και ψυχες αλλων!Ας μην ειμαστε ανθρωπολατρες αλλα Χριστολατρες αυτο ειναι το νοημα του Χριστιανισμου αγαπαμε φυσικα το συνανθρωπο αλλα η λατρεια πηγαινει μονο στο Θεο μεσω της αγαπητικης αυτης σχεσης με το συνανθρωπο αλλιως πολυ ευκολα μπορει να πεσουμε σε πλάνη.Καλη φωτιση σε ολους μας και να προσευχομαστε για ολα τα απολωλοτα προβατα να επιστρεψουν στο ψυχοφελες λιβαδι του Θεού,αμήν!

Unknown είπε...

Αφήστε τον ήσυχο.. ας μην τον κρίνουμε και ας κοιτάξουμε να πως εμείς θα πορευόμαστε σύμφων α με το θέλημα Του.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι έτσι αδερφέ είπαμε προσευχόμαστε και ασχολούμαστε για τον παραστρατημένο αδερφό!Η κρίση δεν είναι μόνο τα παλαμάκια όταν σου αρέσει αυτό που ακούς!Για την ησυχία ρώτα τον ίδιο που το προκάλεσε...

Unknown είπε...

Τι να γράψω δεν ξέρω..αυτό που βλέπω με την ταπεινή γνώμη μου ότι βάλετε η ορθοδοξία από παντού με πολλούς τρόπους και οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι ξένοι από την ορθοδοξία και χαίρονται που μεταξύ μας υπάρχουν ρωγμές για να Κερδίσουν αυτοί . Αυτοί που δεν έχουν τίποτα σπουδαίο να χάσουν .ενώ εμείς και Έλληνες και Ορθόδοξοι κάθε μέρα χάνουμε την αυθεντικότητα της θρησκείας μας και της χώρας μας που είναι μοναδικη σε όλο τον κόσμο γύρω μας που μας ζηλεύει....

Related Posts with Thumbnails