Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ: "Όλα τα είδωλα κάποια στιγμή γκρεμίζονται" (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου

Συμβαίνει στην πνευματική, αλλά και στην εκκλησιαστική ζωή, πολλές φορές, αυτός που αναλαμβάνει να οδηγήσει στην αλήθεια να μετατρέπεται σε είδωλο. 
Όμως, όλα τα είδωλα κάποια στιγμή γκρεμίζονται. Και τότε κι αυτοί που έχουν εξαρτηθεί κι έχουν οι ψυχές τους δεσμευτεί με το είδωλο, τότε κινδυνεύουν να χαθούν. 
Αυτό συμβαίνει πολλές φορές, ιδιαίτερα στην εποχή μας, γιατί τα μέσα δημιουργούν εύκολα είδωλα. Ας ευχηθούμε, όταν γκρεμίζονται τα είδωλα, να μη γκρεμιστούν και οι ψυχές. 
Γιατί, τελικά, ένας είναι η αλήθεια: ο Χριστός! Και αλίμονο αν σταθούμε αφορμή οι άνθρωποι να μην τον γνωρίσουν και να γνωρίσουν μόνον εμάς.
 

2 σχόλια:

Ενδότοπος είπε...

Καίριος εκκλησιαστικός και θεολογικός λόγος. Ευτυχώς! Και γράφω ευτυχώς, γιατί επιμένω στην "μαγιά" που 'λεγε κι Μακρυγιάννης. Απ' αυτή τη μαγιά... η π ρ ο σ μ ο ν ή για επαναευαγγελισμό του λαού μας.

Kyriakos Papadopoulos είπε...

Αγαπητέ Ενδότοπε: η μαγιά αυτή δεν βρίσκεται στο εθνοκράτος της Ελλάδας, αλλά στην Τουρκία. Πίστεψέ με! Και όχι εκεί που ίσως νομίσεις, στην ρωμαίικη κοινότητα: όχι...αλλά κάπου στην Μαύρη Θάλασσα...

https://www.youtube.com/watch?v=aNx8aNcT_Zk

(...καίεται η καρδία μου...)

Related Posts with Thumbnails