Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΜΕ ΤΟΝ "ΚΑΒΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ" ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ «μικρό Παρίσι των Αθηνών» 2015


Το «μικρό Παρίσι των Αθηνών» είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου και ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Αθήνας με κοινό και συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Το «μικρό Παρίσι των Αθηνών» διεξάγεται στην Αθήνα, στην ευρύτερη γειτονιά του κέντρου κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθη και την πλατεία Καραϊσκάκη, ως τον σταθμό Λαρίσης, εκεί όπου οι δρόµοι έχουν γαλλικά ονόµατα και και που εδώ και χρόνια συναντιώνται, ο αθηναϊκός αστικός πολιτισµός, η ελληνική λαϊκή παράδοση, οι κουλτούρες των µεταναστών, ταξιδιωτών και επισκεπτών. 
Φέτος, τo «µικρό Παρίσι των Αθηνών 2015» - που θα διαρκέσει από 8-18 Οκτωβρίου - με θέμα Bistrot et Café Culture, αναζητά την καλλιτεχνική δημιουργία κι έκφραση αλλά και την φιλοσοφική σκέψη που κατά καιρούς συναντάται ή ακόμα γεννιέται στους ζεστούς και αγαπημένους χώρους κοινωνικής εστίασης σε όλο τον κόσμο.


Στην φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουμε, ως Καλλιτεχνικό Σύνολο Πολύτροπον, με μια μουσικοφιλολογική παραγωγή που έχει τίτλο: "Ο Καβάφης της Συρίας και της Μέσης Ανατολής".
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει απαγγελία και ερμηνεία γνωστών και λιγότερο γνωστών ποιημάτων του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη για την Συρία και την Μ. Ανατολή, και ποιήματα μελοποιημένα από τους έλληνες συνθέτες: Αντίοχο Ευαγγελάτο, Λεωνίδα Κανάρη, Ιάκωβο Κονιτόπουλο, Γιώργο Κουρουπό, Διονύση Μπουκουβάλα, Γιάννη Α. Παπαϊωάννου, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και Φίλιππο Τσαλαχούρη.
Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 21:30, στο φουαγιέ της μουσικής σκηνής Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια (10 ευρώ με κρασί). 
Συμμετέχουν: 
Ιουλίτα Ηλιοπούλου, απαγγελία
Δάφνη Πανουργιά, τραγούδι
Πέτρος Μπούρας, πιάνο
Παναγιώτης Ανδριόπουλος, εισήγηση - μουσική απαγγελία
Roni Bou Saba, απαγγελία στα Αραβικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails