Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ο ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ: "Κράτος ασυστόλων και πεσμένων κώλων"


Από μια ραδιοφωνική εκπομπή του Μάνου Χατζιδάκι το 1989. 
Ο Μάνος μιλάει για τους εμπρησμούς και τις συνέπειές τους... 
Συνειρμικά σκεφθείτε, αγαπητοί συνοδίτες, για τους πάσης φύσεως εμπρησμούς...
Λέει ο Χατζιδάκις: 
"Όλες αυτές τις μέρες μαζί με τ' άλλα γεγονότα βλέπουμε φωτογραφίες του Τόμπρα να χάσκει γέλια ανόητου και ανεύθυνου βλακός μπρος στους φωτορεπόρτερς την ώρα που πάει να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. 
Επίσης 15 μέρες τώρα ασχοληθήκαμε με τις φωτιές που κάψαν την Ελλάδα. Είδαμε αφελείς και κακούς ρεπόρτερς να κάνουν δήθεν αγωνιώδεις ερωτήσεις χωρίς αγωνία και χωρίς στοιχειώδη σκέψη για να φωτίσουν το ξεκίνημα των πυρκαγιών. Οι υπέυθυνοι να δηλώνουν και να ενεργούν άμεσα για να σβήσουν οι φωτιές. 
Η εγκληματική ΑΥΡΙΑΝΗ να διαπιστώνει πως ποτέ δεν είχαμε τόσες φωτιές άρα η κυβέρνηση τις προκάλεσε. Όλα για την μεγάλη πυρκαγιά - που ονειρεύεται - του τόπου μας προς δόξα της ιδεολογίας του Ταύρου. Κανείς δεν συνελήφθη από την δραστήρια Αστυνομία μας γιατί είχε υψηλές ασχολίες με την επερχόμενη δίκη της Ιατροπούλου. Θρασύδειλοι όπως πάντα δεν εμφανίστηκαν στην δίκη. 
Διαβάζουμε στα ΝΕΑ του Σαββάτου 26 Αυγούστου: ΔΑΣΙΚΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΩΝ. Μα δεν χρειάζεται φιλοσοφία για να γίνει αντιληπτό ότι συμφέροντα ύψιστα - όχι εθνικά αλλά προσωπικά- υπάρχουν στην βάση των πυρκαγιών. Κι όμως κανείς δεν έφερε στην Βουλή έναν νόμο που επειγόντως όποιος καλλιεργεί ή κτίζει σε καμμένη περιοχή να διώκεται ποινικά όσο κι ο εμπρηστής, σαν εγκληματίας. Η καμένη γη θα αναδασωθεί υποχρεωτικά. Να δείτε πως καμιά φωτιά δεν πρόκειται στο μέλλον να συμβεί. Γιατί δεν έσπευσαν να καταθέσουν έναν παρόμοιο νόμο; Γιατί οι προηγούμενοι δεν έπραξαν το ίδιο; Γιατί ακόμη και οι πιο προηγούμενοι; Για να γίνονται κάθε χρόνο φωτιές. 
Ο Σαββόπουλος τα λέει καλά και με πολύ ταλέντο σε ένα τραγούδι του, τους Κωλοέλληνες: "Κράτος ασυστόλων και πεσμένων κώλων" [και βάζει το τραγούδι του Σαββόπουλου  Κωλοέλληνες, από τον δίσκο "Το κούρεμα"]. 
Μάνος Χατζιδάκις 
Από την ραδιοφωνική εκπομπή "Το Πέμπτο Πρόγραμμα" (1989)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails