Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΛΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΑΡΡΩΣΤΟΣ...


Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος είναι γνωστό ότι κάνει παρέα με ποικίλης προελεύσεως "εκκλησιαστικό υπόκοσμο". Ένας απ’ αυτούς έκανε μία τεράστια ανάρτηση εναντίον μου, για να τον υπερασπιστεί – φευ! – για όσα έγραψα για την καπηλεία του γέροντος Παϊσίου από μέρους του, με την έκδοση σχετικού φυλλαδίου. 
Εκεί ο «πνευματικός» κληρικός άφησε το ακόλουθο σχόλιο: 
17 Ιουλίου 2015 - 9:06 π.μ. 
Σε ευχαριστώ για τη συν-παράσταση. 
Από πλευράς μου εγώ έχω πάψει από χρόνια να ασχολούμαι με την περίπτωση Παναγιωτάκη, διότι από θεολογικής απόψεως δεν αξίζει, δεν υπάρχει στοιχειώδες θεολογικό περιεχόμενο. 
Βοά, κοάζει, βρυχάται, υβρίζει, απειλεί, χλευάζει κατά περίπτωση. Κάτω από το προσωπείο της ανεκτικότητας, του διαλόγου και της δήθεν αποδοχής του άλλου κρύβεται στυγνός ιεροεξεταστής, ταλιμπάν και φασίστας, που δεν μπορεί να ανεχτεί τον στοιχειώδη αντίλογο. 
Και το χειρότερο: δίνει βήμα και αξία στην ανωνυμία και μετά ο ίδιος διαμαρτύρεται για τους ανώνυμους... Απίθανες καταστάσεις! 
Τί να κάνουμε;! Έασον αυτόν χαίρειν! 
Το πιο θλιβερό όμως είναι ότι κάποιοι στον εκκλησιαστικό χώρο καλοβλέπουν και χαϊδεύουν τέτοιες παθολογικές καταστάσεις, 
Πάντως σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. 
π. ΑΚΓ 
ΥΓ: Βρισκόμουν όλη την εβδομάδα εκτός Πατρών σε περιοχή χωρίς διαδίκτυο και γι' αυτό δεν μπόρεσα άμεσα να σε ευχαριστήσω. 
Για τον κληρικό Αναστάσιο Γκοτσόπουλο είμαι ένα – οιονεί – τέρας! Ευτυχώς! Αν είχε καλή γνώμη για μένα θα αισθανόμουν άρρωστος! 
Ποιος μιλάει λοιπόν; 
Ο κληρικός που τσακώθηκε τόσο άσχημα με τον άλλοτε συνεφημέριό του π. Παναγιώτη Μεντζά, ώστε συλλειτουργούσαν χωρίς να μιλάει ο ένας στον άλλον. Το «αγαπήσωμεν αλλήλους» για τον κληρικό Τ. Γκοτσόπουλο είναι «αγαπολογία», μιας και ο ίδιος είναι μαχητής και «ομολογητής». 
Ας μην αναφερθούμε στην ισχυρογνωμοσύνη του. Και ο Θεός φρίττει! 
Μιλάει ο κληρικός που δεν σέβεται την εκκλησιαστική ιεραρχία και πράττει κατά το θέλημά του πάντοτε, λανσάροντάς μας αυτή τη στάση ως «καθήκον». 
Μιλάει ο συσχηματιζόμενος με καθηρημένους και νυν αφορισμένους (π.χ. Σέρβος Αρτέμιος). 
Νομίζει ότι «θεολογεί» αυτός του οποίου τα κείμενα είναι για προσάναμμα! Ποιος σοβαρός θεολόγος – εκτός των ομοφρόνων του σκοταδιστών – τον παραπέμπει; Κανείς! 
Μας ζητάει επιτακτικά απάντηση στο κείμενό του για τον άγιο Παϊσιο. Μα το κείμενο αυτό είναι αστείο! Έχει υιοθετήσει προκρούστεια λογική για να περάσει τις απόψεις του. 
Του απαντάει μια χαρά ο θεολόγος Παναγιώτης Μαρτίνης! Και πολύ του είναι! 
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν, αγαπητέ Τασούλη. 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails