Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΟΙ "ΤΑΛΙΜΠΑΝ" ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!


Με αφορμή τον Παϊσιο… «χτυπούν» Πατριάρχη!
Αφορμή επιστολή θεολόγου σε βάρος Πατρινού ιερέα.
Αυτός ήταν ο τίτλο άρθρου στην εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ της Πάτρας, την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015, που αναδημοσιεύθηκε και στην ηλεκτρονική σελίδα dete
Δεν πρόκειται για επιστολή μου, αλλά για μια ανάρτηση στην Ιδιωτική Οδό μου. Και βέβαια δεν είναι "σε βάρος" του Πατρινού ιερέα, αλλά πρόκειται για μια δημόσια καταγγελία με αφορμή τις αλλεπάλληλες προκλήσεις του εν λόγω κληρικού, ο οποίος καταφέρεται, συχνά - πυκνά, κατά πάντων - και συστηματικά εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου - διεκδικώντας την καθαρότητα της πίστης.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας περιλαμβάνει το κείμενό μου, αλλά και σχόλια των υποστηρικτών του κληρικού Αναστασίου Γκοτσόπουλου, από τα οποία φαίνεται καθαρά η απύθμενη μισαλλοδοξία και το πεζοδρομιακό επίπεδο που τους χαρακτηρίζει.


Ξέσπασε άγριος πόλεμος στο διαδίκτυο με αφορμή μία ανάρτηση του Πατρινού καθηγητή θεολογίας Παναγιώτη Ανδριόπουλου σε βάρος του π. Αναστάσιου Γκοτσόπουλου, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, το παρεκκλήσι του οποίου αφιερώθηκε στον Οσιο Παϊσιο! Προ ημερών μάλιστα, ο Οσιος Παϊσιος εορτάστηκε στο ναϊδριο επί της οδού Αγίου Νικολάου και ο καθηγητής θεολογίας έγραψε:
«Ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος μετέτρεψε ένα γραφείο – παράπηγμα το λέω εγώ – δίπλα στον Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών, σε παρεκκλήσιο του οσίου Παϊσίου. Η παλιά κουζίνα αυτού του γραφείου είναι το ιερό του σημερινού παρεκκλησίου! Πέρα από την ασέβεια εδώ έχουμε και την αποθέωση του κιτς. Απ’ αυτή την άποψη, η μετατροπή της κουζίνας σε ιερό είναι πολύ cult κίνηση! Μετά, πάντοτε στο πλαίσιο της «τιμής» του αγίου, εξέδωσε και κυκλοφόρησε και μέσω διαδικτύου ένα φυλλάδιο για το τι είπε ο όσιος Παϊσιος για τον Οικουμενισμό. Δεν καταδέχομαι φυσικά να απαντήσω στις πομφόλυγες που παραθέτει ούτε στην διαστρέβλωση των κειμένων του γέροντα που έχουν, φυσικά, τη δική τους ερμηνεία. Στέκομαι μόνο στο γεγονός ότι παίρνει «αφορμή» από τον όσιο Παϊσιο για να επιτεθεί με δριμύτητα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Τον καταγγέλλω δημοσίως για την σπίλωση της μνήμης των μεγάλων Πατριαρχών, Ιωακείμ Γ’, Μελετίου Μεταξάκη και Αθηναγόρου, τους οποίους ονομάζει «μασόνους», επικαλούμενος, μάλιστα, «μασονικά περιοδικά». Επιτίθεται, φυσικά, και εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου για την «συμπροσευχή» με τον Πάπα στο Φανάρι και όχι μόνο. Καταγγέλλω τον κληρικό Αναστάσιο Γκοτσόπουλο ότι καπηλεύεται τη μνήμη του αγίου Παϊσίου για να προωθήσει τις εμμονές και ιδεοληψίες του».
"ΘΑΥΜΑΣΤΕ" ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ "ΤΑΛΙΜΠΑΝ" ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Οι απαντήσεις ήσαν άμεσες, όχι δια χειρός του π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου, αλλά με αναρτήσεις στο διαδίκτυο άλλων καθηγητών θεολογίας και ανθρώπων της εκκλησίας που μας έχουν συνηθίσει να «βάλλουν» κατά του Πατριάρχη. Πρόκειται για τους λεγόμενους «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας». Εγραψε κάποιος: «που είναι το ομολογιακό φρόνημά σου υπέρ της Ορθοδόξου Πίστεώς μας Ανδριοπουλάκι μου; Πολύ αμφιβάλλω αν έχει το γνωσιολογικό και θεολογικό υπόβαθρο να αντιμετωπίσεις τον π. Αναστάσιο. Εξάπαντος η δικαία επίθεση του π. Αναστάσιου Γκοτσοπούλου, εστιάζει σαφώς προς τι; Κακόδοξες και αντικανονικές ενέργειες του ψευδόδοξου Πατριάρχη μας»! Ενας άλλος γράφει: «Πρός "ἀξιότιμον" Λατινόφρων καί φερέφωνον Οικουμενιστήν "κύριον" Παναγιώτη Θρασυδειλόπουλον! Πάντως καλύτερη τραγελαφική μασκότ για τον σατανόπληκτο Οικουμενισμό δεν θα υπάρξει εις τον αιώνα. Γελά και το χειλάκι μας κάθε φορά πού θα σχολιάσει κάτι ο μπουρδολόγος θεολόγος της ανοησίας»! Και συνεχίζει (χρησιμοποιώντας δασείες και ψιλές και περισπωμένες): «Παρατηρῶ, καιρό τώρα, ὅ,τι βαλθήκατε ὅλοι ἐσεῖς, κυρίως οἱ ἐπώνυμοι καί κακόδοξοι, σφουγκοκωλάριοι, τοῦ ἀναθεματισμένου σούργελου Ἰησουΐτη, τοῦ Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου, ἐξάπαντος οἱ θλιβεροί «Ὀρθόδοξοι» Οἰκουμενιστές, νά καταγράφετε, πάντας τούς ἀντι-οἰκουμενιστές, δηλ. τούς νόρμαλ Ὀρθόδοξους ἀδελφούς καί διαμαρτυρόμενους δικαίως, κατά τῆς ἐωσφορικῆς καί πανθρησκειο-αιρετικῆς ψευδοδοξίας τοῦ φαυλεπίφαυλου Οἰκουμενισμοῦ... καί ὅλα αὐτά γιατί ἆραγε; Θά πρέπει νά τό χωνέψετε ἐπί τέλους, τραγικά ἀνθρωπάρια βατραχακιστές τῶν αἱρέσεων, ὅτι ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία τῆς Οἰκουμένης, δηλ. τοῦ σύμπαντος Κόσμου, εἶναι τοῦ Θεανθρώπου Χριστοῦ μας καί ὄχι, τῶν ὅποιων κακόδοξων Οἰκουμενιστῶν Κληρικῶν καί αἱρετικῶν... θεολογίσκων τῆς φακῆς! Εἶναι φανερότατη, ἡ θλιβερή ἐμπάθεια, πολλῶν Οἰκουμενιστῶν, κατά τοῦ πατρός Ἀναστασίου Γκοτσοποῦλου, διότι πιθανόν, σᾶς «χάλασε τήν μαγειρίτσα», μέ τό περίφημο καί ῥωμαλέο σύγγραμμά του, περί τῶν ἀνίερων καί κακόδοξων συμπροσευχῶν μετά τῶν αἱρετικῶν...»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails