Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ


Σήμερα Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 στην αρχοντική Οικία Κατακουζηνού (Αμαλίας 4, Σύνταγμα) στις 9 το βράδυ θα λάβει χώρα για δεύτερη φορά η εκδήλωση με θέμα: «Ένα τραγούδι - Μια εποχή / Η Αραπιά του Βασίλη Τσιτσάνη, της Μάτσης Χατζηλαζάρου, του Νίκου Σκαλκώτα και του Μάνου Χατζιδάκι.» Πρόκειται για μια παραγωγή του Καλλιτεχνικού Συνόλου «Πολύτροπον», σε επιμέλεια Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου, αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την αναχώρησή του στ' άστρα...
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου, ο οποίος έπειτα από σχετική έρευνα, θα καταδείξει πώς το τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη, «Θα πάω εκεί στην Αραπιά», αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ποιήτρια Μάτση Χατζηλαζάρου, τον συνθέτη Νίκο Σκαλκώτα και τον Μάνο Χατζιδάκι, την περίοδο της Κατοχής και της Απελευθέρωσης (1940-49). 
Θα συμμετάσχει φιλικά η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, η οποία θα αναφερθεί στην Μάτση Χατζηλαζάρου. 
Η Δάφνη Πανουργιά και ο Γιώργος Καλκάνης στο πιάνο, θα ερμηνεύσουν το «Θα πάω εκεί στην Αραπιά» και μερικά ακόμα από τα ρεμπέτικα του Τσιτσάνη που αγαπούσε ο Μάνος Χατζιδάκις, είχε διασκευάσει ο ίδιος και τα είχε συμπεριλάβει σε δισκογραφικές του εργασίες. Δηλαδή Τσιτσάνης με τον τρόπο του Μάνου, για φωνή και πιάνο. 
Οι φωτογραφίες του Σπύρου Χαμπίπη που δημοσιεύουμε εδώ είναι από την εκδήλωση της περασμένης Παρασκευής 13 Ιουνίου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails