Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΝ!

Στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ σήμερα, η Πανδώρα οικτίρει αρχιμανδρίτη του περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου, διότι δεν κατόρθωσε τελικά να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να γίνει δεσπότης. Για τον αρχιμανδρίτη «που ξεχώριζε για την έπαρση και την αλαζονεία του», η Πανδώρα σημειώνει: «…αμφιβάλλω αν του αξίζει ο οίκτος, ιδίως όταν θυμάμαι πως τηλεφωνούσε στους διευθυντές ορισμένων ΜΜΕ, απαιτώντας την απόλυση δημοσιογράφων, επειδή τον ενοχλούσαν τα σχόλιά τους για τον Μακαριότατο…».
Δυστυχώς τα πράγματα, για όσους γνωρίζουν, είναι όπως τα λέει η Πανδώρα. Δεσποτάδες, «άγιοι» ηγούμενοι, μεγαλοσχήμονες πρωτοπρεσβύτεροι, ακόμα και μειράκια διάκονοι με περισσό θράσος, απαιτούν την απόλυση, την εξόντωση, την σπίλωση και την εξαφάνιση ει δυνατόν, όλων όσοι τολμούν να εκφράσουν διαφορετική άποψη από την δική τους ή να φέρουν στην επιφάνεια αλήθειες που επιμελώς κρύβουν, γιατί δεν συμφέρουν. Τηλέφωνα και παρεμβάσεις στους χώρους εργασίας των διαφωνούντων, στα ΜΜΕ, για να μπλοκάρουν μια δημοσίευση αντίθετη με τα συμφέροντά τους, οπουδήποτε μπορεί να περάσει ο εξουσιαστικός λόγος τους. Αρκεί να κατορθώσουν να επιβληθούν. Με την απαραίτητη, βέβαια, συνδρομή απάνθρωπων κολάκων, οι οποίοι πατάνε επί πτωμάτων για λίγη λάμψη εφήμερης εξουσίας.Τα έχει πει θαυμάσια ο Μάνος Χατζιδάκις: «Η Κρατική εξουσία {και κάθε εξουσία, προσθέτω} αγαπά τους εραστές της και καταδιώκει όσους την αντιπαθούν και την εχθρεύονται… Έχουμε φτάσει σ’ εγκληματικά όρια, και η αντίδρασή μας δεν πρέπει να χωράει αναστολή».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για τον αρχιμανδρίτη που θεωρείται μορφωμένος ισχύει περίτρανα η ρήση του Νίτσε: "Η μόρφωση πολλαπλασιάζει, όπου τη βρει, την ευφυία, και όπου τη βρει, τη βλακεία". Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εξηγηθεί η "απαίτηση" του επίδοξου ιεράρχη για απόλυση του οιουδήποτε εργαζομένου. Αν και, επιτρέψτε μου, αγαπητοί αναγνώστες του ιστολογίου, να ομολογήσω πως ακόμη δεν η ελαχιστότηά μου δεν μπόρεσε ακόμη να απαντήσει στο ερώτημα για το τι είναι πιο επίφοβο: η ανθρώπινη βλακεία ή η κακοήθεια;

Related Posts with Thumbnails