Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

Αθήνα σήμερα. Μέγαρο Μουσικής και σύγχρονη μουσική.
Το απόγευμα έργα νέων συνθετών παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Σύγχρονης Μουσικής, που επιμελείται, χρόνια τώρα, ο ακάματος και χαλκέντερος Θόδωρος Αντωνίου. Στην κατηγορία Μικρό Κοντσέρτο το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής υπό τον Θ. Αντωνίου ερμήνευσε συνθέσεις των Χρήστου Ξενάκη, Γουίλιαμ Αντωνίου (γιού του μαέστρου), Αντώνη Ανέστη και της φίλης Πατρινής Εσθήρ Λέμη.
Το βράδυ μια μοναδική μουσική παράσταση από το φημισμένο σύνολο Ensemble Modern. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο Μαύρο πάνω σε άσπρο, βασισμένο σε κείμενα των Maurice Blanchot, T.S. Eliot/J. Webster και Edgar Alan Poe. Μια σύνθεση του Heiner Goebbels αφιερωμένη στον Heiner Muller. Πρωταγωνιστής στο έργο το ίδιο το Ensemble. Δεκαοκτώ μουσικοί που αναπτύσσουν διάφορες μουσικές δράσεις. Ο χώρος τέχνης του μουσικού θεάτρου γίνεται ένας χώρος όπου διαδραματίζεται η καθημερινότητα. Οι εξαιρετικοί μουσικοί του συνόλου παίζουν μουσική και ταυτόχρονα γίνονται ερμηνευτές με εναλλασσόμενους ρόλους.
Ο Έντγκαρ Άλαν Πόε μας είπε: "Εσείς που διαβάζετε είστε ακόμα ανάμεσα στους ζωντανούς, μα εγώ που γράφω έχω πάει από καιρό στη χώρα των σκιών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails