Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΦΥΤΟΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ


Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, στις 8:30 το βράδυ, το Φεστιβάλ ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πιτυούς «Ο Μάκελλος» και την ΚΟΙΝΣΕΠ Πιτυός-Προορισμός διοργανώνουν τη συναυλία «Φέρτε μου ένα μαντολίνο», ένα αφιέρωμα στην αγαπημένη τραγουδίστρια, ηθοποιό και συγγραφέα Ζωή Φυτούση, στον τόπο καταγωγής της, το Πιτυός, στη γραφική Μέσα Πλατεία.
Η Ζωή Φυτούση, μια κατ΄ εξοχήν δραματική ηθοποιός και λυρική φωνή, σπούδασε στις δραματικές σχολές του Ελληνικού Ωδείου και του Μιχάλη Κουνελάκη, έζησε την ακμή του ελληνικού κινηματογράφου στο πλάι μεγάλων πρωταγωνιστών, έπαιξε σε όλα τα είδη από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση και συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ηθοποιούς και συνθέτες. Παράλληλα αρθρογραφούσε σε εφημερίδες και περιοδικά και σταδιοδρόμησε ως συγγραφέας έχοντας εκδώσει 8 βιβλία. 
Η συναυλία περιλαμβάνει τραγούδια που έχουν συνδεθεί με τη χαρακτηριστική κι αισθαντική φωνή της, από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την ευρύτερη δισκογραφία της, από τις συνεργασίες της με συνθέτες όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιώργος Ποταμιάνος, Άγγελος Σέμπος, Νότης Μαυρουδής κ.ά. 

Μάρω Κοντού, Μάνος Χατζιδάκις, Ζωή Φυτούση 

Τραγούδια όπως: "Τα δάκρυα μου είναι καυτά" από την ταινία «Το ταξίδι» του Ντίνου Δημόπουλου, "Φέρτε μου ένα Μαντολίνο" από την παράσταση «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλο στο Θέατρο Αθηνών (σκηνοθεσία Δ. Μυράτ, 1961), "Οι θεριστές", από την παράσταση «Το σπίτι της Μπερνάντα Αλμπα» του Φ.Γ. Λόρκα (σκηνοθεσία Μ. Βιδάλη, 2001) και άλλες μεγάλες επιτυχίες της θα μας ταξιδέψουν από το έντεχνο λαϊκό τραγούδι της δεκαετίας του ΄60 στη σύγχρονη ελληνική θεατρική σκηνή. 
Το πρόγραμμα θα είναι διανθισμένο με αποσπάσματα συνεντεύξεων της και άλλα αγαπημένα τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Σταύρου Ξαρχάκου που μεσουρανούσαν παράλληλα με τα δικά της. 
Η γεμάτη εκφραστικότητα τραγουδίστρια Δάφνη Πανουργιά θα ερμηνεύσει τις αγαπημένες επιτυχίες και ο δεξιοτέχνης μουσικός Γιάννης Φιλιππουπολίτης θα τη συνοδεύσει στο πιάνο και στο τραγούδι. Ο λυρισμός και η μελωδικότητα των τραγουδιών θα δώσουν στη βραδιά ατμόσφαιρα ονειρική και μαγική και όλοι μαζι θα τραγουδήσουμε σαν μια μεγάλη παρέα. 
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στη Μέσα Πλατεία του Πιτυούς. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη. 
Ερμηνεύουν: 
Δάφνη Πανουργιά, φωνή 
Γιάννης Φιλιππουπολίτης, πιάνο, φωνή 
Καλλιόπη Λιαδή, επιμέλεια προγράμματος

Δάφνη Πανουργιά 

Γιάννης Φιλιππουπολίτης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails