Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΣΤΟΝ "ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ"


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Όταν ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος ετέθη σε αργία από τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, οι οπαδοί του έγραψαν στο διαδίκτυο ότι αυτό έγινε επειδή ο κληρικός Γκοτσόπουλος «αποκάλυψε» διάλογο μεταξύ των Προκαθημένων για το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο, που έγινε στο Σαμπεζύ της Ελβετίας τον Ιανουάριο του 2016. 
Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς φαίνεται ότι η τρίμηνη αργία επιβλήθηκε για πολλά «ημαρτημένα» του κληρικού Γκοτσόπουλου και όχι για το συγκεκριμένο …ανώδυνο κείμενο, το περιεχόμενο του οποίου είναι γνωστό από την πρώτη στιγμή. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών θεωρεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη «υπεύθυνο» για «ανακολουθίες» ή «εκτροπές» από την ορθή εκκλησιολογία. Προφανώς, «το ποτήρι ξεχείλισε» και ετέθη η αργία. 
Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι ούτε από την Μητρόπολη Πατρών υπήρξε κάποια ενημέρωση για την αργία, αλλά ούτε και από τον …λαλίστατο, κατά τα άλλα, κληρικό Γκοτσόπουλο. Ο «ευφραδής» κληρικός και ο «οξυγράφος» κάλαμός του, που χάθηκαν, αναρωτιόμαστε; Τέτοια σιγή ιχθύος; Ο «αγωνιστής», ο «ατρόμητος» κληρικός Γκοτσόπουλος έκανε πίσω λόγω της αργίας; 
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορα άρθρα υποστηρικτών του – με ψευδώνυμο – που προσπαθούν να «συνετίσουν» τον Πατρών Χρυσόστομο, ο οποίος – φευ! – επηρεάστηκε και «έφθασε μάλιστα σε σημείο να συντάσσεται με τους χρόνιους κατηγόρους του εναντίον εκλεκτών λειτουργών του, όπως πρόσφατα γεγονότα απέδειξαν!». 
Αυτοί οι ανώνυμοι αρθρογράφοι αναπαράγουν πιστά το αφήγημα Γκοτσόπουλου για τα μείζονα θέματα στα οποία πήρε «μαχητική» θέση ο κληρικός: Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας, Ουκρανικό, πανδημία και καταδίκη του κληρικού Γκοτσόπουλου από την Ελληνική Δικαιοσύνη κ.ο.κ. 
Να θυμίσουμε εδώ ότι ο κληρικός Γκοτσόπουλος αυτή τη στιγμή είναι καταδικασμένος από την Ελληνική Δικαιοσύνη, σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή, για παράβαση κυβερνητικής διάταξης περί πανδημίας, και βρίσκεται σε αργία από την προϊσταμένη του αρχή, τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο. 
Παρ’ όλα αυτά, τα κείμενα των υποστηρικτών του στο διαδίκτυο είναι εμπρηστικά, αλλά και ο ίδιος – καθώς φαίνεται – ενώ είναι σε αργία, δεν δίστασε να δημοσιεύσει το επίμαχο κείμενο του για τον «αποκαλυπτικό» διάλογο μεταξύ των Προκαθημένων για το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο, στην εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» (Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023) και μάλιστα στην πρώτη σελίδα. 
Οι οπαδοί του κληρικού Γκοτσόπουλου υποστηρίζουν ότι μαζί με την αργία, ο Πατρών Χρυσόστομος αφαίρεσε και το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου από τον κληρικό. Στην εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», πάντως, υπογράφει κανονικά ως «πρωτοπρεσβύτερος» και ως «εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Πατρών». 
Φαίνεται πως ο κληρικός Γκοτσόπουλος παραμένει αμετανόητος. Ίσως, η «ευλογημένη αποτείχιση» είναι γι’ αυτόν μονόδρομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails