Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΝΗΜΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ


“ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ” ήταν ο τίτλος της μουσικής παράστασης της Φένιας Παπαδόδημα για τα 100+1 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 στο προαύλιο του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού στην Αθήνα. 
Η παράσταση περιλάμβανε αληθινές ιστορίες των ξεριζωμένων της Μικράς Ασίας, πλαισιωμένες από μουσική και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ψυχικού «Άγιος Γεώργιος», σε συνεργασία με τους Μικρασιατικούς Συλλόγους Αμαρουσίου και Αγίου Γεωργίου Γκιουλ Μπαξέ Πεντέλης και τη συμμετοχή του Αθλητικού Σωματείου «Απόλλων Σμύρνης». 
Ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Ψυχικού, Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Σταθάκης, χαιρέτισε την εκδήλωση και διάβασε τα μηνύματα που έστειλαν στους διοργανωτές ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων και ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος. 
Συμμετείχαν οι μουσικοί: Δάφνη Πανουργιά, Φένια Παπαδόδημα, Ροδή Τομουρτζούκγκιουλ – ΦΩΝΗ,  Παναγιώτης Βέργος –ΣΑΝΤΟΥΡΙ, Χρήστος Δαλιάνης – ΒΙΟΛΙ, Κώστας Μήτσιος – ΛΑΟΥΤΟ, Στέφανος Αγιόπουλος – ΚΡΟΥΣΤΑ. 
Αφηγητές: Χαρά Λεμονή, Φένια Παπαδόδημα, Δάφνη Πανουργιά, Ροδή Τομουρτζούκγκιουλ. 
ΚΕΙΜΕΝΑ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Φένια Παπαδόδημα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails