Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ


Βίντεο: ecclesiatv.gr
Φωτογραφίες: Κατερίνα Λεονάρδου
Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, εορτάστηκε πανηγυρικά η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα (επ' όνομτι της υπάρχει παρεκκλήσιο στο Ναό) και η μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης. 
Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 τελέσετηκε ο Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, από τον προϊστάμενο του Ι. Ναού, Αρχιμανδρίτη Μιχαήλ Σταθάκη και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. 
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Επίσκοπος Ωρεών, κατ' ανάθεσιν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, προχείρισε σε Οικονόμο τον εκ των εφημερίων του Ναού π. Ιωάννη και τέλεσε το Μνημόσυνο των Μικρασιατών προσφύγων, πρώτων οικιστών της περιοχής του Νέου Ψυχικού. 
Ακολούθως, ανεπέμφθη δέησις και έγινε κατάθεση στεφάνου, από τον Δήμαρχο Ν. Ψυχικού, στην προτομή «Πρόσφυγας – Γυναίκα της Σμύρνης», έργο του διεθνούς φήμης γλύπτη Γιώργου Πετρίδη, που έχει στηθεί στην πλατεία μπροστά από το Ναό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails