Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Κώστας Ονισένκο για τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας και τον μητροπολίτη Ιωνάθαν


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
“Συμμεριζόμαστε τις θλίψεις Σας και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας μοιραζόμαστε τη μαρτυρία μας για τις θηριωδίες έναντι του ευαγούς ορθοδόξου ιερού κλήρου, των ευσεβών ανθρώπων, καθώς και των ονομαστών ιερών προσκυνημάτων της Ουκρανίας”, έγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος σε επιστολή του προς τον μητροπολίτη Τούλτσιν και Μπρατσλάφ Ιωνάθαν, της ρωσόφιλης Εκκλησίας του Ονουφρίου στην Ουκρανία. 
Αυτός που υποστήριξε ο Αλβανίας Αναστάσιος, ο καταδικασμένος για έκνομες ενέργειες κατά του Ουκρανικού κράτους και προσβολή της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, μητροπολίτης Ιωνάθαν, όχι μόνο παραδέχθηκε την ενοχή του, αλλά δεν άσκησε έφεση κατά της απόφασης και – φευ!- ζήτησε να συμπεριληφθεί ως ρώσος σε λίστα για ανταλλαγή με Ουκρανούς αιχμαλώτους! Δηλαδή να τον ανταλλάξουν οι Ουκρανοί με δικούς τους αιχμαλώτους που κρατάνε οι Ρώσοι και να πάει έτσι στη Ρωσία.
Αυτόν υποστήριξε, δυστυχώς, ο Αλβανίας Αναστάσιος ως τάχα “διωκόμενο”, όπως μας αποκαλύπτει στο βίντεο στο οποίο παραπέμπουμε, ο ελληνομαθέστατος δημοσιογράφος Κώστας Ονισέγκο από την Ουκρανία. 
Ο Αλβανίας Αναστάσιος στοιχήθηκε στην λογική του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, ο οποίος θεωρεί ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας «αποβλέπει στην καταστροφή της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας». Με πρόσφατη ανακοίνωση της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αλβανίας θεωρεί «μυθοπλασία πως η Εκκλησία της Αλβανίας «ευρίσκεται στη χοάνη της ρωσικής προπαγάνδας». Η Ιερά Σύνοδος λαμβάνει πάντοτε τις αποφάσεις της με σταθερή μέριμνα την ενότητα της Ορθοδοξίας και την πειστική μαρτυρία της στον σύγχρονο κόσμο». 
Όμως, ο Κώστας Ονισέγκο, αλλά και τα ρωσικίνητα ΜΜΕ, μας αποδεικνύουν ότι η φιλορωσική στάση του Αλβανίας Αναστασίου συζητείται πολύ στην Ουκρανία και ότι δεν είναι και τόσο …«μυθοπλασία» αυτό που υποστηρίζουμε, ότι ο Αλβανίας Αναστάσιος βρίσκεται όντως «στη χοάνη του ρωσικού κόσμου». Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι τώρα τελευταία η Εκκλησία της Αλβανίας εκδίδει αρκετά ανακοινωθέντα – όσα ποτέ στο παρελθόν – για να διευκρινίσει, να διαψεύσει και να καταγγείλει. 
Δείτε και ακούστε τον Κώστα Ονισέγκο στο Φως Φαναρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails